Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2019,
18.56

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Slobodan Vuk Rudi Požeg Vancaš NK Domžale NK Maribor NK Maribor Rok Kronaveter Luka Zahović Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 9. 11. 2019, 18.56

4 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Domžale

Mariborčani odpihnili razglašene Domžale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
NK Maribor, NK Domžale, Prva liga Telekom Slovenije | Maribor je slavil proti Domžalam. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Maribor je slavil proti Domžalam.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Nogometaši Maribora so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 4:1 (2:0).

Mura Aluminij
Sportal Olimpija se je vrnila na vrh, Hrvati poskrbeli za nadaljevanje pravljice Aluminija #video

Maribor : Domžale, foto: Miloš Vujinović/Sportida:

Fotogalerija
1 / 11

Izbranci Darka Milaniča so še tretjič zapovrstjo igrišče zapustili kot zmagovalci, skupno pa desetič in se vsaj začasno povzpeli na prvo mesto lestvice, ki so ga doslej zadržali le v 12. krogu. Na drugi strani so Domžale ostale v ritmu poraz-zmaga-poraz-zmaga. Po skupno devetem porazu pa ostajajo sedme, vsaj do nedelje, ko jih lahko prehiti Triglav.

Mariborčani so levji delež dela opravili že v prvem polčasu, ko so dvakrat zatresli mrežo gostov, pri katerih se je znova pokazalo, da jim v obrambi precej manjka. Prvič je slednja klonila v sedmi minuti, ko je na levi strani Rudi Požeg Vancaš zaposlil Mitjo Vilerja, ta je stekel v kazenski prostor in podal žogo v sredino, od koder jo je v mrežo spravil Luka Zahović za svoj šesti gol sezone.

Na 2:0 je v 31. minuti povišal Rok Kronaveter, na katerega je gostujoča obramba povsem pozabila, tako da je bil povsem sam v osrčju kazenskega prostora po podaji Dina Hotića z desne strani. Kronaveter je tako brez težav streljal, žoga pa se je nato Ajdinu Mulaliću izmuznila čez golovo črto. Za Kronavetra je bil to osmi zadetek sezone, za Hotića pa sedma podaja, s čimer je prevzel prvo mesto na tej lestvici.

Ajdin Mulalić je prejel kar štiri zadetke. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Ajdin Mulalić je prejel kar štiri zadetke. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Blizu zadetka so bili Mariborčani tudi v 33. minuti, ko je spet zatajila obramba gostov, tako da je v protinapad stekel Požeg Vancaš in z roba kazenskega prostora zadel vratnico. Isti igralec je bil sicer nenatančen še v 27. minuti, na drugi strani pa so nase najbolj opozorili Josip Ćorluka v 14. minuti, ko je njegov strel od daleč obranil izkušeni Jasmin Handanović, Nikola Vujadinović, branilec je po kotu v 23. minuti meril malce previsoko, in Arnel Jakupović, ta je streljal od daleč, spet pa je bil na mestu Handanović.

Domžalčani zapravili veliko priložnost

V drugem polčasu so v 53. minuti Domžalčani zapravili veliko priložnost, saj se je Matej Podlogar znašel sam pred Handanovićem, a žogo poslal nekaj centimetrov mimo vrat. To so kaznovali Mariborčani v 59. minuti, ko je po kratki podaji Zahovića žogo pod prečko iz bližine znova zabil Kronaveter za deveti gol v sezoni. Devet minut pozneje so še povečali prednost, ko je po novi podaji Zahovića z desne strani v osrčju kazenskega prostora zadel še Požeg Vancaš.

V 78. minuti je z glavo poskusil Špiro Peričić, a je bil Mulalić na mestu, v 86. minuti pa je na drugi strani Slobodan Vuk zapravil lepo priložnost za Domžale, ko je malce z leve strani iz bližine preslabo streljal, tako da je Handanović ujel žogo. A domžalski napadalec je svojo napako popravil v 88. minuti, ko je iz podobnega položaja le zatresel mariborsko mrežo. Zanj je bil to šesti gol v sezoni. Isti igralec je poskusil tudi v 90. minuti, ko je bil z glavo premalo natančen.

Maribor bo v 18. krogu 24. novembra gostoval v Kidričevem, Domžale pa bodo dan prej gostile Triglav.

Maribor : Domžale 4:1 (2:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 3500, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vukan.

Strelci: 1:0 Zahović (7.), 2:0 Kronaveter (31.), 3:0 Kronaveter (59.), 4:0 Požeg Vancaš (68.), 4:1 Vuk (88.).

Maribor: Handanović, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Cretu, Požeg Vancaš, Hotić (od 80. Mešanović), Kronaveter (od 80. Tavares), Zahović (od 87. Kotnik).

Domžale: Mulalić, Fink, Klemenčič, Vujadinović, Vuklišević (od 73. Rom), Sikošek, Čorluka (od 63. Pišek), Ibričić, Podlogar (od 63. Lazarević), Mujan, Vuk, Jakupović.

Rumeni kartoni: Milec; Ćorluka, Fink.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v Mariboru:

Konec tekme v Mariboru. Domači so slavili s 4:0.

GOOOL! Častni zadetek za Domžale je v 88. minuti dosegel Slobodan Vuk. Odigral je dvojno podajo z Lazarevićem in natančno meril v zgornji levi kot nemočnega Handanovića.

Video: gol Vuka:

GOOOL! Maribor vodi že s 4:0! Znova se je v vlogi podajalca znašel Luka Zahović, ki je žogo poslal pred vrata Domžal, tam pa jo je v mrežo potisnil Rudi Požeg Vancaš.

Video: gol Požega Vancaša:

64. minuta: v kazenskem prostoru Maribora je prodiral Slobodan Vuk, zaustavljala pa sta ga Martin Milec in Nemanja Mitrović. Za trenutek je zadišalo po najstrožji kazni, a je sodnik Skomina zamahnil z rokama. 

Video: posredovanje Milca in Mitrovića:

GOOOL! Maribor vodi že s 3:0! Akcijo je začel Cretu, ki je prodrl po levi strani kazenskega prostora. Žogo je oddal do Zahovića, ki je žogo podaljšal do osamljenega Roka Kronavetra, ta pa je z močnim strelom dosegel še svoj deveti zadetek v prvi ligi.

Video: drugi gol Kronavetra:

53. minuta: najlepša priložnost na tekmi za Domžale. Tonči Mujan je lepo našel osamljenega Mateja Podlogarja, ki se je sam znašel pred vrati Maribora, a je streljal mimo leve vratnice.

Video: priložnost Domžal:

Začetek drugega polčasa. Lahko Domžalčani pripravijo preobrat?

Konec prvega polčasa v Ljudskem vrtu. Domači nogometaši vodijo z 2:0.

33. minuta: nova priložnost za Maribor! Do strela znotraj kazenskega prostora je prišel Rudi Požeg Vancaš, njegov poskus pa je zadel levo vratnico.

Video: priložnost Požega Vancaša:

GOOOL! Maribor vodi že z 2:0. Dino Hotić je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil osamljen Rok Kronaveter, ki je sprožil proti vratom. Njegov strel je vratar Mulalić sicer odbil, a je žoga vseeno končala v mreži.

Video: gol Kronavetra:

14. minuta: prvi pravi poskus na tekmi tudi za Domžale. Josip Ćorluka je močno sprožil proti vratom Maribora, z izvrstno obrambo pa se je izkazal izkušeni Jasmin Handanović.

Video: obramba Handanovića:

GOOOL! Maribor je že v sedmi minuti povedel z 1:0. Rudi Požeg Vancaš je zaposlil Vilerja, ta je žogo še pravi čas spravil do Luke Zahovića, ki je žogo brez težav poslal v mrežo.

Video: gol Zahovića:

Začetek tekme v Mariboru.

Koga sta trenerja obeh moštev uvrstila v začetni postavi?.

Začetna enajsterica Maribora je enaka kot na zadnji tekmi v Ljudskem vrtu proti Celju, v primerjavi z gostovanjem pri Bravu pa je med začetnih enajst namesto Vrhovca Cretu.

Pri Domžalah se po odsluženi kazni v moštvo vrača Senijad Ibričić, tokrat pa bo zaradi rumenih kartonov počival Sven Karič.

Še pred kratkim bi bil to spopad, označen za derbi kroga, po dogajanju v tej sezoni, kjer so Domžalčani po prevetritvi igralnega seznama neprepričljivi kot že dolgo ne, pa tovrsten naziv srečanja ni povsem primeren. Gostje na čelu s trenerjem Andrejem Razdrhom si želijo, da bi bilo drugače.

Zdaj imajo priložnost, da širni Sloveniji dokažejo, da vendarle niso čez noč pozabili igrati vrhunskega nogometa in še lahko mešajo štrene najboljšim. Vijolice na zadnji tekmi, ko so tesno ugnale Bravo, niso navdušile z izvedbo, a so vseeno uresničile cilj. Tudi tokrat je podoben, Maribor bi se rad ponovno razveselili zmage, pa četudi z 1:0.

 

''Cilj je znova ohraniti mrežo nedotaknjeno. Če nam bo uspelo, bomo naredili velik korak k zmagi, saj imamo v fazi napada dovolj kvalitete, da zabijemo,'' sporoča Martin Milec, ki ga je Matjaž Kek ob pomanjkanju kakovostnih desnih branilcev vrnil v izbrano vrsto. Maribor ne sme izgubljati točk, saj želi naskakovati vrh, rumeni pa lovijo še zadnji vlak, ki bi jih lahko v primeru zmagovitega niza usmeril višje, proti mestom, od koder se gre v Evropo. Strateg rumenih želi do konca jesenskega dela osvojiti čim več razpoložljivih točk, nato pa resetirati ekipo.

''Nasprotnik bo želel igrati, a bomo tudi mi. To je dober obet za zanimivo predstavo,'' strateg Maribora Darko Milanič vabi k spremljanju sobotnega obračuna v Ljudskem vrtu, ki ga boste lahko spremljali na Planet TV. Če bo Maribor osvojil vse tri točke, se bo povzpel na vrh in v nedeljo čakal, ali ga bo kateri od bližnjih ekip uspelo prehiteti. ''Moramo težiti k temu, da izpolnimo tri cilje. Da zmagamo, ne dobimo zadetka in jih dosežemo čim več,'' sporoča trofejni strateg vijolic.

 

Ne spreglejte