Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2020,
19.03

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Mura Rok Kronaveter Andrej Kotnik Luka Šušnjara

Sreda, 26. 2. 2020, 19.03

4 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Mura : Maribor

Maribor razžalostil Fazanerijo in se približal Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
NK Mura, NK Maribor, prva liga | Maribor je dosegel prvo zmago v spomladanskem delu. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor je dosegel prvo zmago v spomladanskem delu.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2 (0:1).

NK Mura, NK Maribor, prva liga
Sportal Maribor po zmagi na Fazaneriji Olimpiji diha za ovratnik, Celjani izvlekli točko #video

Tekmeca sta se v tej sezoni dvakrat merila v ligi, obakrat se je obračun končal brez zmagovalca. Tokrat pa so krajšo potegnili Sobočani, ki jih je pokopal zadetek Andreja Kotnika v 86. minuti.Maribor, ki je pogrešal kar nekaj nogometašev, tudi poškodovanega prvega napadalca Luko Zahovića, se je tako le na točko približal vodilni Olimpiji, Mura, pri kateri sta manjkala kaznovana Luka Bobičanec in Staniša Mandić ter za dlje časa poškodovani vratar Matko Obradović, pa je ostala na petem mestu.

Mariborčani so konkretneje začeli tekmo v Murski Soboti in hitro nanizali nekaj (pol)priložnosti, izpostaviti pa velja rahlo zmedo pred vrati Mure v osmi minuti, ko je Aleks Pihler žogo ob branilcu poslal v prečko. Izbranci Darka Milaniča so povedli v 17. minuti. Rok Kronaveter je sprožil malo z desne strani z 20 metrov in z diagonalnim strelom matiral Deana Šafarića. To je bil njegov 12. zadetek sezone, s čimer je na tretjem mestu med strelci.

Maribor je ugnal Muro. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Maribor je ugnal Muro. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V drugem polčasu najprej zagrozili Sobočani

Sledilo je spet nekaj premalo natančnih poskusov na obeh straneh, med drugim Luke Šušnjare in Rudija Požega Vancaša, poskus slednjega z roba kazenskega prostora je ukrotil Šafarić. Malo pozneje so Mariborčani dosegli še en zadetek, a ni obveljal zaradi prepovedanega položaja Požega Vancaša.

V drugem polčasu so prvi zagrozili Sobočani, ko je prišel pred Kenana Pirića Nino Kouter, mariborski vratar pa je bil uspešnejši. V 66. minuti pa so črno-beli tudi izenačili po konkretnejši igri. Žiga Kous je po desni prodrl v kazenski prostor, podal v sredino, kjer je Šušnjara žogo preusmeril v mrežo. To je bil njegov šesti gol v sezoni. Pri Mariboru so se sicer pritoževali, češ da je šlo za prepovedan položaj Kousa, a je ostalo pri zadetku.

Sledilo je še nekaj obetavnih poskusov na obeh straneh, v 81. minuti pa je bil blizu zadetka Nemanja Mitrović, ki je po kotu streljal z glavo le malce premalo natančno. V 86. minuti pa so gosti spet prišli do vodstva, Mitja Viler je poslal dolgo podajo za hrbet domače obrambe do Andreja Kotnika, ki je nato sam prišel pred Šafarića in ga premagal za 2:1 ter svoj prvi gol sezone. V drugi minuti sodniškega dodatka je imel pri domačih lepo priložnost za novo izenačenje Andrija Filipović, ko se je sam znašel na robu kazenskega prostora, a nato slabo streljal.

Mura bo v 23. krogu v nedeljo gostovala v Kranju, Maribor pa bo dan prej gostil Tabor.

Mura : Maribor 1:2 (0:1)

Stadion Fazanerija, sodniki: Balažič, Kasapović in Vidali.

Strelci: 0:1 Kronaveter (17.), 1:1 Šušnjara (66.), 1:2 Kotnik (86.).

Mura: Šafarić, Kous, Maruško, Gorenc, Šturm, Šporn, Kouter, Brkić (od 46. Brkić), Šušnjara, Bubnjar (od 58. Filipović), Maroša (od 79. Žižek).

Maribor: Pirić, Milec, Mitrović, Koblar, Viler, Dervišević (od 78. Kotnik), Cretu (od 78. Vrhovec), Pihler, Požeg Vancaš, Kronaveter, Mešanović.

Rumeni kartoni: Kous, Maruško; Mešanović, Vrhovec, Kotnik.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Murski Soboti. Zmage z 2:1 se veselijo nogometaši Maribora.

GOOOL! Maribor znova vodi. Po dolgi podaji Vilerja, je bil v 86. minuti natančen Andrej Kotnik.

Video: gol Kotnika:

79. minuta: v priložnosti so bili nogometaši Muri, ob posredovanju Kronavetra pa je v kazenskem prostoru padel Jan Gorenc. Sodniška piščalka je ostala nema. Upravičeno?

GOOOL! Pritisk Mure se je obrestoval, na Fazaneriji imamo izenačenje. Izjemno je preigraval Nino Kouter, ki je žogo podal pred gol, med strelce pa se je vpisal Luka Šušnjara.

Video: gol Šušnjare:

59. minuta: nova priložnost za Maribor!

55. minuta: priložnost za Muro. Z bližine je poskusil Nino Kouter, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Maribora Kenan Pirić

Video: obramba Pirića:

Začetek drugega polčasa. S sredine so krenili nogometaši Mure.

Konec prvega polčasa na Fazaneriji. Maribor vodi z 1:0 po zaslugi zadetka Kronavetra.

GOOOL! Maribor je v 17. minuti povedel z 1:0. Rok Kronaveter se je po doseženem golu na derbiju z Olimpijo, še drugič zapored vpisal med strelce. Z levico je žogo z natančnim strelom poslal v desni spodnji kot gola Mure.

Video: gol Kronavetra:

8. minuta: priložnost za Maribor! Ob slabem in neodločnem posredovanju obrambe Mure v kazenskem prostoru je do strela prišel Aleks Pihler, njegov poskus pa je zadel prečko. Ostaja 0:0.

Video: priložnost Pihlerja:

Začetek tekme na Fazaneriji.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Derbi 22. kroga bo v Fazaneriji, kjer se bosta spopadla velika tekmeca. Ante Šimundža je z Muro velik trn v peti vijolic, ki branijo naslov, a zaostajajo za vodilno Olimpijo, hkrati pa so pred gostovanjem v Prekmurju ostale še brez poškodovanega napadalca Luke Zahovića. Črno-beli želijo s pomočjo polnih tribun spraviti na kolena gorečega tekmeca iz Maribora. Zaradi kartonov pri gostiteljih ne bosta mogla nastopiti Luka Bobičanec in novinec Staniša Mandić, ta je na zadnji tekmi v Domžalah prejel rdeči karton, a so njegovi soigralci, čeprav so skoraj uro igrali z igralcem manj, vseeno osvojili vse tri točke.

Maribor si ne sme privoščiti spodrsljaja, saj na lestvici lovi Olimpijo, Mura pa je z zmago nad Domžalami nakazala, da jo v prvenstvu še kako zanima skok na mesta, ki vodijo v Evropo. Derbi bo zaznamoval tudi obračun bratov Gajser, ki pomagata strategom Mure in Maribora. Starejši Damjan Gajser pomaga Anteju Šimundži, Saša Gajser pa je tesen sodelavec Darka Milaniča.

 

 

Ne spreglejte