Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2020,
18.02

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Andres Vombergar Miral Samardžić NK Olimpija NK Olimpija NK Bravo Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 29. 10. 2020, 18.02

3 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Bravo

Ljubljanski derbi Olimpiji, ki se je maščevala Bravu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
NK Olimpija : NK Bravo, prva liga | Olimpija je zmagala v Stožicah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je zmagala v Stožicah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Olimpije so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Stožicah premagali Bravo z 2:0 (0:0).

NK Olimpija : NK Bravo, prva liga
Sportal Mura po zmagi nad Mariborom znova na vrh #video

Nogometaši Olimpije so po porazu v Sežani nujno potrebovali zmago v mestnem derbiju in so jo tudi dosegli. Še zdaleč ne s spektakularno predstavo, ampak bolj na mišice, tako kot je bilo to tudi na prejšnji domači tekmi proti Celju. Njihovo glavno orožje očitno postajajo prekinitve, tokrat so en gol dosegli po prostem strelu, drugega pa po kotu. Poleg zanesljivih obrambnih akcij je bilo to bolj ali manj to tudi vse, kar so na dolgočasni tekmi, na kateri ni bilo kartonov, pokazali. V vezni vrsti ni bilo pravih idej, zato tudi priložnosti ni bilo.

Ljubljančani so v prvem polčasu, v katerem sta obe ekipi poskušali predvsem z nenatančnimi streli od daleč, sicer dosegli gol, mrežo je po strelu z razdalje Tima Maksa Elšnika zadel Đorđe Ivanović, a izkazalo se je, da je to storil iz nedovoljenega položaja.

Začetek drugega dela je obetal zanimivejšo predstavo, že v prvem resnejšem napadu se je po podaji Žana Trontlja Mustafa Nukić znašel neoviran pred Žigo Frelihom, toda njegov ne najboljši strel je končal v vratarjevih rokah.

Olimpija je odbila vse napade Brava. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je odbila vse napade Brava. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kazen za neizkoriščeno priložnost je sledila v 57. minuti, ko je bil po prostem strelu, ki ga je z leve strani izvedel Radivoj Bosić, v kazenskem prostoru najvišji Andres Vombergar, Argentinec slovenskega rodu je z glavo premagal vratarja Igorja Vekića.

Tudi drugi gol je padel po prekinitvi in z glavo, deset minut po prvem je bil po kotu natančen Miral Samardžić, ki je bil strelsko uspešen še na drugi domači prvenstveni tekmi (vmes je bil strelec tudi na pokalni tekmi v Brežicah).

Po zanesljivem vodstvu je tekma potekala med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi sta spet poskušali s streli od daleč, najbližje zadetku je bil Trontelj, ki je slabih deset minut pred koncem zatresel vratnico.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala v Novi Gorici, Bravo pa bi moral gostiti Domžale, a so zaradi covida-19 v domžalski vrsti tekmo prestavili.

Olimpija : Bravo 2:0 (0:0)

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Gabrovec, Burjan.

Strelca: 1:0 Vombergar (57.), 2:0 Samardžić (67.).

Olimpija: Frelih, Boakye (od 61. Fink), Korun, Samardžić, Andrejašič, Bosić (od 72. Perković), Elšnik, Caimacov, Marin, Vombergar, Ivanović.

Bravo: Vekić, Trontelj, Brekalo, Drkušić (od 85. Žugelj), Žinko (od 85. Španring), Kurtović, Nukić, Akboyi, Ogrinec (od 72. Maher), Kramarič, Šego (od 64. Kancilija).

Rumeni kartoni: /
Rdeči karton: /

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Stožicah. Olimpija je slavila z 2:0.

78. minuta: uf, kakšen poskus Brava. Z neposrednim strelom je na vrata Olimpije sprožil Žan Trontelj, njegov projektil pa je zadel stičišče prečke in vratnice.

Video: poskus Trontlja:

GOOOL! Olimpija je v 67. minuti podvojila vodstvo. Po podaji iz kota je ob svojem jubilejnem stotem nastopu v dresu Olimpije z glavo zadel Miral Samardžić.

Video: gol Samardžića:

GOOOL! Olimpija je v 57. minuti tekme povedla z 1:0. Po predložku Bosića je pot v mrežo Brava z glavo našel povratnik v moštvo zelenih Andres Vombergar.

Video: gol Vombergarja:

47. minuta: prva prava priložnost na tekmi tudi za Bravo. Z izjemno podajo se je izkazal Žan Trontelj, ki je v kazenskem prostoru našel Mustafo Nukića, ki je bil za las prekratek, na mestu pa je bil vratar Olimpije Frelih.

Video: priložnost Nukića:

Začetek drugega polčasa. Bomo v drugih 45 minutah videli zadetek?

Konec prvega polčasa v Stožicah.

30. minuta: zaenkrat precej neatraktivna predstava obeh ekip v Stožicah. Eno lepših priložnosti si je priigral Timi Max Elšnik, ki je z levico sprožil proti vratom Brava, a je bil na mestu vratar Vekić. Odbito žogo je v mrežo Brava poslal Đorđe Ivanović, vendar se je znašel v prepovedanem položaju.

Video: poskus Olimpije:

Za nami je 15 minut obračuna v Ljubljani. Zaenkrat še brez strela v okvir vrat.

Začetek tekme v Stožicah.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi? 

Za Šiško! #MiSmoBravo #EnKlubEnaDruzina #SkupajMocnejsi Nomago Mastercard Generali zavarovalnica Big Bang Slovenija

Objavil/a NK Bravo dne Četrtek, 29. oktober 2020

 

Pred tekmo:

Četrtek bo na slovenskih prvoligaških zelenicah pester kot že dolgo ne. Začel se bo ob 15.45 z ljubljanskim obračunom med Olimpijo in Bravom. Ko sta se mestna tekmeca nazadnje pomerila v Stožicah, je bilo marsikaj drugače. Ne le zaradi prisotnosti navijačev, ki jih tokrat ne bo na tribunah. Bilo je 17. junija, le nekaj dni za tem, ko je moral trenerski stolček zmajev zapustiti Safet Hadžić. Zeleno-beli so takrat vodili na lestvici, a zaigrali tako slabo, da je imel Bravo odprto pot do prepričljive zmage.

Šiškarji so napolnili mrežo gostiteljem, zmagali kar s 5:0, in dočakali zgodovinski uspeh, saj so jo prvič v prvi ligi zagodli velikemu sosedu iz prestolnice. Takratni neuspeh Olimpije si je s častne tribune ogledal Dino Skender, ki je potem prevzel vodenje ekipe in neuspešno naskakoval naslov prvaka. Mladi Hrvat ni izpolnil cilja vodstva kluba, sledila je popolna prenova igralskega kadra, šokantno slovo od Evrope po dvakratnem vodstvu proti Zrinjskemu, po nizu boljših predstav, ki so že delno zadovoljile navijače Olimpije, pa sta se zgodila neprepričljiva nastopa v Brežicah, kjer so se zmaji skozi šivankino uho po hudi drami prebili med najboljših osem v pokalu, in Sežani, kjer so Ljubljančani občutili moč in fenomen vodilnega Tabora.

 

Nezadovoljstvo se čuti tudi v besedah Milana Mandarića, ki je v pogovoru za Dnevnik pred dnevi javno oštel trenerja, pa tudi športnega direktorja Mladena Rudonjo: "Podpovprečno motivirana Olimpija z zelo skromno igro ne more zadovoljiti ljubiteljev kluba, ki je bil v zadnjih letih neprestano v vrhu in je osvajal lovorike. Naš cilj ne more biti boj za sredino lestvice. Če bi imeli takšen cilj, bi ga brez večjih težav dosegli z igralci iz lastnega mladinskega pogona,'' je poudaril 82-letni predsednik in dodal, da sta imela Rudonja in Skender glede na to, da je bil v preteklosti večkrat kritiziran, ker menjava trenerje, tokrat proste roke za nemoteno opravljanje dela tako pri prihodih novih igralcev in sestavljanju moštva kot tudi pri pripravi moštva na novo sezono. 

 

Se bo Olimpija prebudila in proti Bravu, ki na drugi strani Ljubljani nima ničesar izgubiti, ponudila lepši obraz? Dvoboj bo pomenil posebno motivacijo tudi za Roka Kidriča, ki se pri zmajih ni nadigral, zdaj pa poskuša po najboljših močeh pomagati rumenim, za katere se je na zadnji tekmi med strelce (1:1 proti Aluminiju) vpisal Michele Šego in s tem zbirko nogometašev Brava, ki so v tej sezoni dosegli zadetek, povečal na devet. Za primerjavo, Olimpija se lahko za zdaj pohvali le s petimi strelci.

Ne spreglejte