Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2020,
8.49

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Natisni članek

Jucie Lupeta NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 7. 4. 2020, 8.49

4 leta

Jucie Lupeta

"Ljubljana, Bled in Piran so lepi kraji za obisk, a nič ni boljšega od doma"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Jucie Lupeta | Jucie Lupeta je zadnji nastop v tej sezoni v dresu Olimpije dočakal ob koncu jesenskega dela proti Domžalam, ko so zmaji ostali brez točk. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Jucie Lupeta je zadnji nastop v tej sezoni v dresu Olimpije dočakal ob koncu jesenskega dela proti Domžalam, ko so zmaji ostali brez točk.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Portugalski napadalec Joaquim Manuel Welo Lupeta je zadnjo tekmo v dresu Olimpije odigral konec jesenskega dela proti Domžalam, nato pa zaradi poškodbe tetive ni več stopil na igrišče. Trenutno je v knežjem mestu, kjer z družino svojega dekleta spoštuje odredbe države, opravlja treninge med štirimi stenami, karta in se preizkuša v videoizzivih.

Stožice
Sportal Vsi v karanteni, le trava ne

Težave s tetivo so se vlekle tako daleč, da spomladi (še) ni mogel pomagati zmajem. Ko se je pridružil treningom, se je počasi napovedoval trenutek, ko bi lahko okrepil konkurenco v napadu in priskočil na pomoč vodilni ekipi Prve lige Telekom Slovenije, a je njegove namere pokvaril koronavirus. Prvenstvo je prekinjeno, s tem pa se je priložnost, ko bi se lahko Portugalec prvič v tem koledarskem letu predstavil v Prvi ligi Telekom Slovenije, zamaknila. Za zdaj vsaj do začetka maja, morda pa tudi dlje, če se bo tako zaradi pandemije koronavirusa odločila krovna zveza, pod okriljem katere poteka prvoligaško tekmovanje.

Kako trenira Jucie Lupeta v Celju?

Lupeta je s tem pridobil še nekaj dodatnega časa, da lahko povsem odpravi zdravstvene težave. "Moja rehabilitacija je za zdaj videti dobro. Trenutno ji uspešno sledim. Pozitivna stvar pri vsem tem je, da imam zdaj še nekoliko več časa za počitek in krepitev. Pa s tem ne mislim, da si moram spočiti, vendar čutim, da se bom tako lahko vrnil še močnejši, tako fizično kot tudi psihično," je sporočil 27-letni napadalec v pogovoru za klubsko stran in se zahvalil navijačem zmajev za podporo, ki mu jo izkazujejo ves čas, odkar se je znašel na seznamu poškodovanih igralcev. "Razveseljevali so me ves čas, ko sem bil odsoten zaradi rehabilitacije. Pogrešam njihovo podporo na igrišču."

Trening na balkonu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- picture me rollin’ #today’sTraining #42 #naosepassanada #trankilosystem

A post shared by Jucie Lupeta (@jucielupeta) on

"Počutim se dobro. Seveda pogrešam teren, še posebej zdaj, ko sem že začel trenirati z ekipo. Ampak glede na okoliščine ne morem jaz ničesar storiti, enako velja tudi za druge. Kar lahko storimo in kar počnemo, je to, da sledimo načrtu kondicijskega trenerja in izvajamo vaje, ki nam jih je dal. Sočasno pa lahko uživamo in ta čas izkoristimo tudi za preživljanje s tistimi, ki jih imamo najraje," je zaupal, kako je v času karantene v Celju z družino svojega dekleta.

Večer ne mine brez igranja kart

Živi v knežjem mestu, kjer se je sprva dokazoval v Sloveniji in si prislužil zanimanje ljubljanskega kluba. Na Celje se je zelo navezal. "Moja najljubša destinacija v Sloveniji je dom. Seveda so središče Ljubljane, Bled, Koper in Piran zelo lepi kraji za ogled in obisk. A nič ni boljšega od doma," je v zahtevnem obdobju pandemije koronavirusa poslal sporočilo, kako je treba spoštovati odredbe države in ostati doma.

Trening v Celju:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- stay home; exercise; drink @vitaminwellslovenija and repeat. #42 #naosepassanada #trankilosystem

A post shared by Jucie Lupeta (@jucielupeta) on

Kako si te dni krajša čas v Celju? "Dobro se imamo. Zjutraj naredim treninge, kjer se mi pri vajah pridruži tudi dekle. Popoldne naredimo nekaj zabavnih iger z nogometno žogo ali preverimo nekatere videoizzive in jih poizkušamo narediti. In seveda karte Enka. Te so na sporedu vsak večer," je predstavil svoj vsakdanjik v karanteni, ko mora do nadaljnjega pozabiti na skupne treninge, kaj šele tekme.

Odkar je iz Celja prestopil k Olimpiji, je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel devet zadetkov. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Odkar je iz Celja prestopil k Olimpiji, je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel devet zadetkov. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Verjamem, da bo covid-19 kmalu minil in bomo lahko potem skupaj proslavljali zmage. Do takrat pa upoštevajte slovenski zakon in pravila, ostanite doma, ostanite na varnem. Lepo se imejte z družino. Kmalu bomo spet nazaj," je napovedal napadalec, ki je v tej sezoni z Olimpijo nastopil devetkrat in se veselil štirih zadetkov.

Preberite še:

Mauro Camoranesi
Sportal ''Da doma žonglirajo s toaletnim papirjem? To je izguba človeškega potenciala.''
Aleksander Čeferin
Sportal Ronalda ne bo v Ljubljano. Finale lige prvakov šele avgusta?
Sportal Iz vratarja se je prelevil v učitelja, naslova za zeleno mizo ne želi #video
NK Olimpija - NK Mura, Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Svetovna kriza, kot je še ni bilo. Mura ob tretjino prihodkov.
NZS Novoletno srečanje
Sportal V Sloveniji ne želijo po poti slovaškega kluba, a ...
Miran Pavlin
Sportal Z roko v roki za lepši jutri slovenskega nogometa
Borut Arlič
Sportal Zgodba o uspehu, ki se ji čudi Slovenija
Ne spreglejte