Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2023,
16.03

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

SPINS XI Prva liga Telemach 1. SNL

Torek, 9. 5. 2023, 16.03

12 mesecev

Izbor Spins XI (2022/23)

Izberite najboljše v 1. SNL. Prevladujejo nogometaši Olimpije.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Spins XI | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

S spletnim glasovanjem javnosti (navijačev) se je na spletni strani https://spins11.si začel izbor za najboljšo enajsterico nogometašev 1. SNL (SPINS XI) za najboljšega nogometaša 1. SNL in najboljšega trenerja 1. SNL v sezoni 2022/2023 Prve lige Telemach. Izbor najboljših bo trajal do četrtka, 11. maja 2023, do 12. ure.

NK Olimpija : NK Maribor, finale pokala
Sportal Noro! Olimpija po drami vseh dram premagala Maribor.
Tabor Domžale Simon Rožman
Sportal Mlada Rožmanova četa jo je zakuhala Kopru

Izbor najboljšega nogometaša v Sloveniji so člani sindikata SPINS prvič izvedli leta 2004, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. V izborih sindikata SPINS so največjo težo imeli mnenja in glasovi nogometašev, ki sposobnosti svojih kolegov vsak prvenstveni krog preverjajo neposredno na igriščih, enako pa velja tudi za trenerje. 

Spins | Foto: SPINS Foto: SPINS

SPINS XI | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Prek aplikacije SPINS XI posameznik izbira nogometaše in trenerje, ki so po njegovem mnenju v glasovalnem obdobju, na igrišču in ob njem, pokazali največ. Tudi v letošnjem letu poteka sodelovanje z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije, prek katere je v glasovanje vključenih več kot 800 trenerjev z UEFA A, PRO in UEFA PRO stopnjo trenerske usposobljenosti. Sodelujejo tudi novinarji športnih redakcij, ki prihajajo iz 13 največjih medijskih hiš pri nas. 

V obdobju glasovanja lahko posameznik na https://spins11.si svoj glas odda vsak dan, preostale skupine glasovalcev pa le enkrat prek posebne povezave, ki jo prejmejo po elektronski pošti oziroma v obliki SMS-sporočila. V sklopu aplikacije je prav tako mogoče neposredno spremljanje rezultatov glasovanja za najboljšo enajsterico, in sicer po posameznih skupinah glasovalcev, ki oddajo svoj glas. 

Sodeč po trenutnih rezultatih, v najboljši enajsterici prevladujejo nogometaši Olimpije, ki so v tej sezoni osvojili dvojno krono. Ob 16. uri v torek so idealno postavo sestavljali Vidovšek (Olimpija); Ratnik (Olimpija), Crnomarković (Olimpija), Sualehe (Olimpija), Estrada (Olimpija); Elšnik (Olimpija), Kvesić (Olimpija), Sešlar (Olimpija); Vipotnik (Maribor), Daku (Mura) in Bristrić (Olimpija).

Kako je bilo lani?

Spins XI 2022
Sportal V 1. SNL najboljši Mudrinski, v idealni enajsterici kar šest vijolic

 

Ne spreglejte