Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
14.32

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Gregor Sikošek

Torek, 1. 6. 2021, 14.32

2 leti, 11 mesecev

Gregor Sikošek iz Domžal v Maribor

Nova moč v Ljudskem vrtu: Želja vsakega je, da bi oblekel dres Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

3

Gregor Sikošek | Gregor Sikošek se iz Domžal seli v Maribor. | Foto NK Maribor

Gregor Sikošek se iz Domžal seli v Maribor.

Foto: NK Maribor

Pri NK Maribor so potrdili prvo okrepitev za novo sezono, to je branilec Gregor Sikošek, ki se v štajersko prestolnico seli iz Domžal.

Gregor Sikošek
Sportal Sikošek se je poslovil od Domžal, Ćalušić v Srbijo

"Maribor gre na novo pot, s pomlajevanjem, so pa izkušnje dobrodošle in nujno potrebne, saj ne zmanjšujemo tekmovalnih ciljev. Gregor Sikošek je v tem pogledu najprimernejša rešitev, saj lahko igra na različnih igralnih položajih in je po nogometnih ter značajskih lastnostih pravšnji izbor za nas. Priložnost, da pripeljemo tako izkušenega igralca brez odškodnine, smo morali izkoristiti, in verjamem, da lahko skupaj stopimo na tisto tekmovalno pot, na kateri Maribor mora biti,” je o prvi okrepitvi v klubski mikrofon dejal športni direktor Marko Šuler.

Robert Pušaver
Sportal Aluminij s prvo okrepitvijo

"Upam, da bomo izpolnili pričakovanja strokovnega štaba ter navijačev"

Dosedanje slovenske postaje branilca, ki se najboljše znajde ob levi stranski črti, so bile Krško, Koper, Domžale. Vmes se je preizkusil tudi na Danskem (Brøndby, Silkeborg). "Želja vsakega slovenskega nogometaša je, da bi kdaj oblekel dres Maribora. Vesel sem, da mi bo to uspelo. Upam, da bomo s soigralci izpolnili vse zahteve in pričakovanja strokovnega štaba ter navijačev. Skušal bom prispevati svoj delež s hitrostjo in agresivnostjo v napadalnih ter odgovornostjo pri obrambnih nalogah. Verjamem, da bomo skupaj pisali uspešno zgodbo," je ob selitvi povedal 27-letnik, za katerim je 127 tekem v slovenskem prvoligaškem tekmovanju.

"Pri prilagajanju na zahteve Maribora mi bo v pomoč spoznanje, da sem že sodeloval s trenerjem Simonom Rožmanom, prav tako vmesno obdobje igranja na Danskem. Takrat sem se veliko naučil, izoblikoval kot oseba," meni 27-letnik. | Foto: Vid Ponikvar "Pri prilagajanju na zahteve Maribora mi bo v pomoč spoznanje, da sem že sodeloval s trenerjem Simonom Rožmanom, prav tako vmesno obdobje igranja na Danskem. Takrat sem se veliko naučil, izoblikoval kot oseba," meni 27-letnik. Foto: Vid Ponikvar

"To je bistvo nogometa. Brez navijačev, pritiska to preprosto ni to. Prihajam v najboljša nogometna leta in sem pripravljen na izziv v vijoličastem, ki je po eni strani pritisk, po drugi strani pa je igranje v takšnem okolju dodatna spodbuda in pomeni ob zmagah veliko lepše počutje. Pri prilagajanju na zahteve Maribora mi bo v pomoč spoznanje, da sem že sodeloval s trenerjem Simonom Rožmanom, prav tako vmesno obdobje igranja na Danskem. Takrat sem se veliko naučil, izoblikoval kot oseba. Videl sem, kaj pomeni igrati tudi pred 30 tisoč navijači, in hvaležen sem za pridobljene izkušnje, ki mi bodo pomagale, da bo čas privajanja na novo okolje čim krajši," je poudaril Sikošek, ki se bo moštvu priključil ob začetku priprav, 7. junija.

Zoran Zeljković
Sportal Sanjski načrt Krke: izločiti Koper in 100. rojstni dan dočakati med elito
Koper, Krka
Sportal Nora tekma v Kopru! Dišalo po ogromni senzaciji Krke, a ...
Ne spreglejte