Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
12. 4. 2019,
16.57

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Nejc Vidmar

Petek, 12. 4. 2019, 16.57

5 let

Nejc Vidmar je dobil "le" nekaj šivov

Dobra novica za navijače Olimpije: s kapetanom ni nič hujšega

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Nejc Vidmar | Nejc Vidmar jo je po trku na četrtkovi tekmi proti Muri odnesel "le" z nekaj šivi. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Nejc Vidmar jo je po trku na četrtkovi tekmi proti Muri odnesel "le" z nekaj šivi.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Kapetan Olimpije Nejc Vidmar, ki je na četrtkovem derbiju 26. kroga Prve lige Telekom proti Muri (0:0) po udarcu v glavo obležal na igrišču, je ni huje skupil. Moral je na šivanje, a drugih poškodb k sreči ni utrpel. Že v nedeljo, ko Ljubljančane, tokrat že z novim trenerjem, čaka prvenstvena tekma proti Aluminiju, bi lahko bil pripravljen za igro.

Mura, Olimpija
Sportal Maribor lahko pripravlja proslavo, Robert Pevnik že nekdanji trener Olimpije?

V zaključku četrtkovega prvenstvenega derbija v Fazaneriji, ki ni ponudil ne golov in ne zmagovalca, je pa poskrbel, da je dan po tekmi prišlo do nove trenerske spremembe na klopi Olimpije, sta v eni izmed akcij z glavama trčila vratar Olimpije Nejc Vidmar in hrvaški napadalec Mure Špiro Peričić. Po trku z glavama, ki je bil videti precej grdo, je kapetan Ljubljančanov obležal na tleh in tekma je bila za nekaj minut prekinjena.

Takole sta trčila Nejc Vidmar in Špiro Peričić:

Sprva se je zdelo, da bo potrebna menjava, a je eden najboljših slovenskih vratarjev, ki je pred dnevi praznoval okroglih 30 let, stisnil zobe in na igrišču ostal do konca.

Dan po tekmi je jasno, da z njim ni nič hujšega. Z nekaj šivi so mu zakrpali rano, ki jo je dobil nad levim zelo otečenim očesom, a drugih poškodb ni utrpel.

Robert Pevnik
Sportal Nov dan, nova trenerska žrtev Mandarića in star izhod v sili

Na današnjem popoldanskem treningu Olimpije, ki ga bo že vodil nov trener Safet Hadžić, ta se vrača na klop Ljubljančanov po odhodu Roberta Pevnika, je bil zraven, a zaradi povsem zaprtega očesa, ki ga ima, ni treniral. Bi pa lahko bi bil pripravljen že za za naslednjo prvenstveno tekmo. Olimpija bo v nedeljo v Stožicah gostila Aluminij iz Kidričevega.

Velik navijač Olimpije je bil, odkar je njen član, zaradi poškodb že dvakrat odsoten dlje časa. | Foto: Vid Ponikvar Velik navijač Olimpije je bil, odkar je njen član, zaradi poškodb že dvakrat odsoten dlje časa. Foto: Vid Ponikvar

Njegovo ljubljansko zgodbo so za zdaj zaznamovale poškodbe

Vidmar, nekdanji slovenski reprezentant in rekorder po številu nepremagljivosti v prvi slovenski ligi (v sezoni 2013/14, takrat še kot član Domžal, gola ni prejel kar 1002 minuti v nizu), je imel v preteklosti sicer že nemalo težav z zdravjem. Nazadnje v prejšnji sezoni, ki jo je zaradi poškodbe izpustil skorajda v celoti. V prvem delu te sezone je bil zdrav, a je imel prednost med vratnicama Olimpije Aljaž Ivačič. Po njegovem odhodu v ZDA je spet postal nesporna ljubljanska številka ena in tudi kapetan ekipe, kar je pred časom že bil.

V tej sezoni je za Olimpijo branil na osmih tekmah v prvenstvu in štirih v pokalu, ob tem je prejel enajst golov. Na treh tekmah je mrežo ohranil nedotaknjeno.

Skupaj je do zdaj za Olimpijo odigral 36 tekem v vseh tekmovanjih. Prejel je 28 golov in na 15 tekmah ni prejel zadetka.

NŠ Mura NK Olimpija PLTS
Sportal Olimpija spet ni zmagala
Ne spreglejte