Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 1. 2020,
13.34

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

6

Natisni članek

Cercle Brugge Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Dino Hotić Zlatko Zahović

Torek, 7. 1. 2020, 13.34

4 leta, 4 mesece

Dino Hotić podpisal za Cercle Brugge

Zahović se zahvaljuje Hotiću in poudarja: Ni potrebe za okrepitve #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

6

Dino Hotić | Napočil je čas za nove izzive v karieri Dina Hotića. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Napočil je čas za nove izzive v karieri Dina Hotića.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Zvezni igralec Maribora Dino Hotić bo nadaljeval kariero v Belgiji. Eden najboljših igralcev Prve lige Telekom Slovenije, ki je lani debitiral v dresu članske reprezentance Bosne in Hercegovine, je sklenil triinpolletno sodelovanje z belgijskim prvoligaškim klubom Cercle Brugge. "Dino, zahvaljujemo se za čudovitih osem let," je po odhodu mariborske "desetice" dejal športni direktor Zlatko Zahović. Njegov stanovski kolega pri belgijskem klubu Vincent Goemaere po prihodu Ljubljančana ne skriva zadovoljstva.

Slovensko nogometno prvenstvo skoraj v vsakem prestopnem roku ostane brez katerega izmed (naj)boljših igralcev, ki se v želji po večjih izzivih, zaslužku in dokazovanju v močnejšem tekmovanju odpravijo v tujino. Začetek leta 2020 je tako zaznamoval odhod Dina Hotića. Ljubljančan, ki je pred slabim letom zaigral v dresu B slovenske reprezentance pod vodstvom Matjaža Keka, nato pa jeseni debitiral za člansko reprezentanco Bosne in Hercegovine, je sklenil sodelovanje z belgijskim klubom.

Zahović: Enkrat Viola, zmeraj Viola

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je v leto 2020 vstopil s prodajo članskega reprezentanta BiH. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je v leto 2020 vstopil s prodajo članskega reprezentanta BiH. Foto: Miloš Vujinović/Sportida Odhaja v Brugge, kjer je doma zadnjeuvrščeni član belgijskega prvenstva Cercle Brugge. Pogodbo je podpisal do poletja 2023, v blagajno 15-kratnih slovenskih prvakov pa naj bi po poročanju slovenskega športnega dnevnika EkipaSN kapnilo 1,2 milijona evrov.

"Potrjujemo prestop in odhod našega otroka, ki je v Ljudskem vrtu prehodil pot od nadarjenega fanta do zrelega moškega, očeta in vrhunskega nogometaša. Spremljali smo njegov razvoj, ga usmerjali na razvojni poti in mu pomagali, da pride do takšnega nivoja. Dino, zahvaljujemo se za čudovitih 8 skupnih let. V nadaljnji karieri mu želimo vse najboljše, da mu uspe napredek, kot mu je v Mariboru, tudi v novem klubu. Po takšni skupni zgodbi za Dina velja: Enkrat Viola, zmeraj Viola!" je po sklenitvi posla, ki bo napolnil mariborsko blagajno, povedal športni direktor Zlatko Zahović in dodal: "Vsak si želi narediti korak več ne v športnem, ampak finančnem smislu. Njemu je to uspelo in mu čestitam," je povedal za Planet TV.

Zlatko Zahović o odhodu Dina Hotića:

Na vprašanje, ali bo praznino po odhodu Hotića skušal zapolniti s prihodom novega igralca, je odgovoril: "Ni potrebe za novo okrepitvijo, v kadru imamo dovolj igralcev na tej poziciji. Ni potrebe tudi za druge okrepitve. Na voljo imamo 28 igralcev, izbor je velik," je napovedal, kako Maribor v zimskem prestopnem roku ne namerava iskati okrepitev na nogometni borzi.

So pa še možnosti za odhod katerega izmed igralcev, ki so pogodbeno vezani za vijolice. Ni hotel namigniti, o katerih igralcih je največ poizvedovanja. Namenoma, saj se zaveda, kako bi se mu lahko vsaka informacija, podana prehitro v javnost, vrnila kot bumerang in naredila škodo.

Komaj čaka na tekme

Hotić po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu ni skrival dobre volje. "Navdušen sem, da sem v klubu Cercle Brugge. Dal bom vse od sebe, da pomagam ekipi do dobrih rezultatov. Komaj čakam, da začnem igrati,'' je sporočil v kratkem video posnetku. 

Direktor belgijskega kluba Vincent Goemaere je dejal: "Ponosni smo, da lahko v naših vrstah predstavimo Hotića. Njegov igralni profil ustreza tistemu, kar iščemo in potrebujemo. Dino ima izkušnje, igral je tudi ligo prvakov, dosega veliko zadetkov. Prepričani smo, da bo Cercle Brugge pravo okolje za njegov razvoj in napredek," je prepričan o dobrem sodelovanju.

Sportal Zlatko Zahović brez zadržkov: Kar je nekje dobro, je pri Mariboru slabo #video

Vijolice začele priprave, Hotić na Malti

Hotić je lani debitiral v dresu članske reprezentance BiH, ki je pred kratkim dobila novega selektorja Duška Bajevića in bo spomladi nastopila v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2020. | Foto: Reuters Hotić je lani debitiral v dresu članske reprezentance BiH, ki je pred kratkim dobila novega selektorja Duška Bajevića in bo spomladi nastopila v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2020. Foto: Reuters Klubu, ki prihaja iz ''severnih Benetk'', kakor se je zaradi številnih očarljivih mostov in srednjeveške lepote mesta oprijel naziv mesta Brugge, gori pod nogama. Jesenski del Jupiler lige je končal na zadnjem mestu, v 21 krogih pa zbral le 11 točk. Njegov trener je Nemec Bernd Storck, ki je pred tremi leti na evropskem prvenstvu v Franciji vodil Madžarsko.

Hotić se bo danes pridružil soigralcem na Malti, kjer se bo Cercle Brugge mudil na pripravah vse do 11. januarja. V petek se bo pomeril z nemškim prvoligašem Augsburgom, nekdanji mladi slovenski reprezentant pa bi lahko prvič oblekel dres novega delodajalca. Belgijsko prvenstvo se bo nadaljevalo 19. januarja, ko bo Cercle Brugge gostil Antwerp, ki je prezimil na visokem četrtem mestu.

Mariborski klub bo priprave na spomladanski del prvenstva, ki se bo začel 22. februarja z večnim derbijem proti Olimpiji v Ljudskem vrtu, začel danes. Branilci državnega naslova so se v ponedeljek zbrali na tradicionalni klubski večerji, danes pa jih čaka prvi trening v letu 2020. Na njem ne bo 24-letnega zveznega igralca, ki se bo tako po slovenskih zelenicah, kjer je v članski konkurenci branil barve Maribora, Veržeja in Krškega, dokazoval v prvi belgijski ligi. Zanj sta se poleg Cercle Brugga zanimala tudi Beveren in Eupen.

Hotić je v 1. SNL odigral 133 tekem in dosegel 20 zadetkov, številni izmed njih pa so izstopali po lepoti in atraktivnosti, saj ni skoparil z evrogoli.

Maribor bo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije vstopil 22. februarja proti Olimpiji. Pri vijolicah za dvoboj ne bo več kandidiral Dino Hotić. | Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor bo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije vstopil 22. februarja proti Olimpiji. Pri vijolicah za dvoboj ne bo več kandidiral Dino Hotić. Foto: Grega Valančič/Sportida

Hotić je pri Mariboru nosil številko 10, ki je v nogometnem svetu deležna ogromnega spoštovanja. V spomladanskem delu, v katerem bodo vijolice poskušale nadoknaditi zaostanek za jesenskim prvakom Olimpijo, bo omenjeno številko nosil nekdo drug.

Atraktiven zadetek Hotića na tekmi proti Rudarju:

Ne spreglejte