Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2023,
10.37

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Celje Denis Popović

Sreda, 6. 9. 2023, 10.37

7 mesecev, 3 tedne

Denis Popović

Kapetan Celja je imel dovolj bolečin in injekcij, zdaj ga čaka daljše okrevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
NK Celje Denis Popović | Kapetan Celja Denis Popović bo počival vsaj od štiri do pet tednov. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Kapetan Celja Denis Popović bo počival vsaj od štiri do pet tednov.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Celja so reprezentančni premor dočakali na mestu, na katerem želijo vztrajati vse do konca. So vodilni prvoligaš, dodaten dokaz, kako močna je ekipa Alberta Riere, pa prinaša spoznanje, da so Celjani v zadnjih krogih tako Olimpijo kot tudi Maribor premagali brez pomoči poškodovanega kapetana Denisa Popovića. Ta je prestal operacijo in se bo na zelenice vrnil čez dober mesec dni.

Celje Maribor
Sportal Olimpija osvojila Fazanerijo, celjska pravljica se nadaljuje

Izkušeni zvezni igralec Celja Denis Popović je šel v torek pod nož. Bolečine v trebušnem zidu so bile prevelike, zato se je 33-letni nogometaš odločil za operacijo. "Po dveh mesecih bolečin in tekem z raznimi tabletami in injekcijami je danes žal napočil čas za operacijo. Vidimo se ne igrišču čez od štiri do pet tednov, da znova 'plešemo', kakor le mi znamo," je zapisal nekdanji slovenski reprezentant, ki se bo zdaj posvetil rehabilitaciji in čimprejšnji vrnitvi na zelenice, kjer gre njegovemu klubu imenitno. Okreva v bolnišnici v Murski Soboti.

Celjani so pod vodstvom Alberta Riere najboljši v prvenstvu, v Evropi so se uvrstili v play-off kvalifikacij za konferenčno ligo, dobre predstave grofov pa ceni tudi selektor Matjaž Kek, saj na priprave reprezentance ni povabil le Žana Karničnika, ampak tudi Aljošo Matka, najboljšega strelca 1. SNL, ki se prvič druži s člansko izbrano vrsto. Javno pa je pohvalil tudi Marka Zabukovnika in Davida Zeca.

V članski reprezentanci je pred leti nastopal tudi Popović, ki je v tujini preživel slabo desetletje, se dokazoval v Grčiji, Švici, Rusiji, na Poljskem, Kitajskem in Cipru, lani pa se vrnil v rojstno mesto, kjer želi uresničiti veliko željo in osvojiti naslov državnega prvaka. Po uvodnem delu sezone Celjanom kaže imenitno, saj jim gledajo v hrbet vsi tekmeci. Po reprezentančnem premoru jih čaka derbi na Bonifiki, na katerem bodo imeli opravka z najbližjim zasledovalcem (Koper ima z upoštevano zmago za zeleno mizo proti Rogaški le točko manj od Celja), ki ga odlično pozna tudi Popović, saj je dres Kopra nosil med letoma 2011 in 2013.

Srečko Katanec
Sportal Katanec dočakal to, kar se ne zgodi vsak dan
slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Navijači želijo šest točk. "To pomeni, da nam zaupajo."
Ne spreglejte