Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2019,
7.34

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Amedej Vetrih

Sobota, 13. 7. 2019, 7.34

4 leta, 10 mesecev

Amedej Vetrih odhaja Turčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Amadej Vetrih | Amedej Vetrih bo kariero nadaljeval v Turčiji. | Foto Žiga Zupan/ Sportida

Amedej Vetrih bo kariero nadaljeval v Turčiji.

Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Slovenski nogometaš Amadej Vetrih, ki je do zdaj igral za Domžale, odhaja v Turčijo. Njegov novi delodajalec bo Caykur Rizespor.

Osemindvajsetletni slovenski nogometaš bo s turškim klubom podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Vetrih se bo v soboto v Erzurumu že pridružil turški ekipi na trening kampu.

Amadej Vetrih je v Domžalah igral vse od leta 2015, njegovo kariero pa je zaznamovala dopinška afera, ko je bil 18. aprila lani pozitiven na dopinškem testu. Slovenska protidopinška agencija (Sloado) ga je kaznovala s plačilom stroškov testiranja v višini 500 evrov in polletno izločitvijo iz športa na podlagi sodelovanja in pisnega priznanja športnika o kršitvi protidopinških pravil.

"Amedej je imel pri nas izrazito grenko sladko izkušnjo. Blizu odhoda je bil tik preden so odkrili, da je vzel napačna prehranska dopolnila in po karieri polni vzponov in padcev bi marsikdo obupal. On pa se je najprej s svojo napako, kljub temu, da krivda v veliki meri ni bila pri njem, spoprijel odločno in pogumno, predvsem pa odkrito in ponosno. Klub mu je stal ob strani in to je vrnil tako, da se je vrnil boljši in bolj motiviran kot kadarkoli,” je nogometaša, ki je 1. septembra 2017 pod Srečkom Katancem debitiral tudi v slovenski izbrani vrsti.

Rumeni dres je skozi celotne štiri sezone oblekel na 108 tekmah, med strelce se je vpisal 15-krat. Prvi nastop je zabeležil 19. julija 2015 ob zmagi s 3:2 na srečanju proti Kopru, zadnje domžalske minute pa je odigral na četrtkovem evropskem dvoboju z Balzanom.

Preberite še:

PLTS lovorika
Sportal Ena zlata krogla in tri roke, ki se stegujejo po njej
Ne spreglejte