Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 1. 2021,
19.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

MOK Japonska Koronavirus olimpijske igre Tokio 2020

Ponedeljek, 25. 1. 2021, 19.01

2 leti, 10 mesecev

Pol leta pred OI

Za necepljene športnike bo na OI v Tokiu zelo težko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Olimpijski krogi, olimpijske igre - splošna | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Športniki, ki se bodo čez šest mesecev udeležili olimpijskih iger v Tokiu in ne bodo cepljeni, se bodo morali spoprijeti z "izjemno težkimi pogoji", je opozoril Denis Masseglia, predsednik francoskega olimpijskega komiteja (CNOSF). Gostiteljica Japonska bo naredila vse, da pripravi igre, ki bodo varne za vse, pa medtem zagotavlja veleposlanik Japonske v Sloveniji Hiromiči Macušima.

Masseglia je v petek po videokonferenci govoril s predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasom Bachom. Kot navaja AFP besede visokega predstavnika francoskega olimpijskega komiteja, bo za necepljene športnike ob prihodu na Japonsko obvezna štirinajst dnevna karantena in bodo vsak dan "zjutraj in zvečer morali biti testirani".

V sredo se bo sestal izvršilni odbor Moka.

Tokio OI 2021
Sportal Bodo olimpijske igre v Tokiu potekale brez navijačev?

"Naredili bomo vse, da pripravimo igre, ki bodo varne za vse"

Hiromiči Macušima: Japonska bo naredila vse, da pripravi igre, ki bodo varne za vse. | Foto: STA , Hiromiči Macušima: Japonska bo naredila vse, da pripravi igre, ki bodo varne za vse. Foto: STA , Veleposlanik Japonske v Sloveniji Hiromiči Macušima je danes ob obisku Slovenskega paralimpijskega komiteja izpostavil pomen izvedbe paraolimpijskih iger, ki bodo letos v Tokiu po poletnih olimpijskih igrah. Gostiteljica Japonska bo naredila vse, da pripravi igre, ki bodo varne za vse, so danes sporočili iz Slovenskega paralimpijskega komiteja.

Predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja Damijan Lazar se je danes srečal z novim japonskim veleposlanikom v Sloveniji Macušimo, ki je s sodelavci obiskal sedež krovne športne organizacije za šport invalidov.

Poudarek srečanja v prostorih zveze je bil na paraolimpijskih igrah v Tokiu, ki se začnejo čez 211 dni, Slovenija pa bo na igrah lovila jubilejno 50. odličje.

"Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z japonskim veleposlaništvom. V prihodnjih mesecih načrtujemo nekaj skupnih aktivnosti, ki bodo še poglobile sodelovanje med partnerjema pred osrednjim športnim dogodkom letošnjega leta," so ob tem zapisali pri Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenskem paralimpijskem komiteju.

Preberite še:

Sportal Pravi junak prave jamajške ledene steze
Bill Johnson
Sportal Žalostna zgodba sarajevskega junaka
Ne spreglejte