Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2012,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andreja Klepač Katarina Srebotnik olimpijske igre

Torek, 31. 7. 2012, 11.29

8 let

Po slovenski dvojici konec še za Kavčiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za slovensko dvojico Andreja Klepač in Katarina Srebotnik se je olimpijski turnir končal v drugem krogu. Enako za Blaža Kavčiča, ki proti Davidu Ferreru ni imel nobenih možnosti.

Drugi nosilki, Sara Errani in Roberta Vinci, sta bili boljši s 7:5, 4:6 in 6:4. Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta izgubili prvi niz, potem ko sta bili večino časa v prednosti. A pri izidu 5:5 je Italijankama uspel brejk in slovenska naveza se je naenkrat znašla v zaostanku. Povsem drugačen razplet je bil v drugem nizu. Brejk prednosti sta si priigrali Italijanki. A Srebotnikova in Klepačeva se nista predali, po dveh brejkih sta izenačili rezultat v nizih na 1:1.

V tretjem nizu se je slovenski par znašel v izgubljenem položaju, saj je izgubil štiri zaporedne igre, nato pa je igralke z igrišča pregnal dež. V nadaljevanju je slovenska naveza znižala na 1:4 in potem po zaostanku 1:5 prišla še do enega znižanja na 4:5, a sta nazadnje Italijanki po skupno dobrih dveh urah na igrišču zmagali s 6:4 ter napredovali v četrtfinale.

"Dvoboj je bil izenačen, žal pa Italijanki nista delali napak. Večino točk na mreži sta dobili, zato je bilo treba garati za vsako točko posebej. Škoda, ker je priložnost za zmago obstajala," je povedala vodja teniške delegacije Mima Jaušovec.

Z nastopi je končal tudi Blaž Kavčič. Za najboljšega slovenskega igralca na lestvici ATP je bil v drugem krogu premočan četrtopostavljeni Španec David Ferrer, ki je zmagal s 6:2 in 6:2. "Ferrer mi ni ponudil nobene možnosti za zmago. Mislim, da sem prikazal dobro predstavo, s tem se je strinjal tudi moj trener in ljudje, ki so spremljali dvoboj, morda bi na trenutke moral zaigrati bolj agresivno in večkrat priti na mrežo. Pri tako kakovostnem igralcu, kot je Španec, pa je to zelo težko narediti," je dejal Kavčič. "V Ferrerjevi igri ni bilo napak, zelo dobro se je gibal po igrišču. Večkrat sem udaril žogico tik ob črto, a mi jo je vrnil brez težav. Danes sem se lahko prepričal o njegovih sposobnostih," je dodal Kavčič, ki je v dvoboju dal vse od sebe. "Dal sem vse od sebe, zelo vesel pa sem tudi, da sem imel priložnost igrati na centralnem igrišču. Nisem imel nobene treme, prikazal sem tenis, ki ga želim igrati, a Ferrer je bil danes enostavno predober."

Najdaljši tretji niz v zgodovini iger

Vrhunec dneva je bil dvoboj med Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem in Kanadčanom Milosom Raonicem. Odigrala sta najdaljši tretji niz v zgodovini iger. Tsonga je zmagal s 6:3, 3:6 in 25:23. "To je edina pot, da svoje ime zapišem v zgodovino," je po zmagi povedal Tsonga, ki se zaveda premoči Švicarja Rogerja Federerja, Srba Novaka Đokovića in Španca Rafaela Nadala na največjih turnirjih. Prejšnji rekord je bil v lasti Fernanda Gonzaleza in Taylorja Denta, ki sta odigrala 30 iger v Atenah 2004. Najdaljši niz v teniški zgodovini je bil prav tako odigran v All England Clubu, ko je leta 2010 v 1. krogu John Isner premagal Nicolasa Mahuta s 70:68. V drugem krogu so si napredovanje sicer zagotovili vsi favoriti v moški konkurenci. Đoković je izločil Američana Andyja Roddicka, domači adut Andy Murray pa je premagal Finca Jarkka Nieminena.

Ne spreglejte