Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2014,
14.53

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči 2014 olimpijske igre slovenska hokejska reprezentanca

Sreda, 19. 2. 2014, 14.53

2 leti, 2 meseca

Pepelka je zapustila hokejski ples, a izkušnje jo bodo naredile še boljšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Švedski torpedo je v šele v zadnji tretjini strl zmage željne rise, ki se od OI lahko poslovijo dvignjenih glav. "Izkušnje na največjih tekmovanjih jih bodo naredile še boljše," meni Alfredsson.

"Pepelka zapušča hokejski ples," so četrtfinalni poraz Slovenije, ki s svojimi olimpijskimi predstavami ni pustila ravnodušnih niti hokejskih legend, slikovito povzeli pri Wall Street Journalu. Tudi najizkušenejši mož švedske reprezentance Daniel Alfredsson je po pričakovani uvrstitvi v polfinale olimpijskih iger v pogovoru za uradno spletno stran Mednarodne hokejske zveze risom namenil nekaj pohvalnih besed: "Slovenci so nas navdušili. Še nikoli nisem igral proti njim, zato nisem vedel, kaj točno pričakovati. A dobro smo preučili njihovo igro, vedeli smo, da gre za 'vročo' ekipo. Izkušnje na velikih tekmovanjih jih bodo naredile še boljše, nevarnejše," je prepričan 41-letni napadalec.

Izkoristili so pojemanje slovenske moči

Eden od štirih strelcev ob zmagi s 5:0 Carl Hagelin, ki je prispeval zadnja dva zadetka, je za uradno spletno stran lige NHL takole opisal recept za slavje: "Zavedali smo se, da je Slovenija dan pred dvobojem z nami odigrala pomembno tekmo. Ko enkrat igraš dve tekmi zapored, ponavadi na drugi zelo dobro začneš, a če nikakor ne zadeneš, začne energija počasi uhajati. Ko smo drugič zadeli, smo začutili, da nimajo več prav veliko moči. Tako smo v zadnjem delu odigrali zelo močno in dobro nadzorovali plošček." "Ko se turnir prevesi v izločilne boje, je vedno težko. Takrat mora vse delovati v tvojo prid. Takrat moraš pokazati svojo najboljšo igro in upati še na malce sreče. Vedeli smo, da ne bo lahko, in Slovenci so se dve tretjini dobro upirali, vse do zadnjega dela je bil hud boj," pa je misli po obračunu, na katerem je mrežo ohranil nedotaknjeno, strnil švedski vratar Henrik Lundqvist.

V višjo prestavo

Aktualne svetovne prvake, ki so na vseh štirih tekmah olimpijskega turnirja slavili v rednem delu, v polfinalu čaka Finska. Ko še ni poznal nasprotnika, se je k polfinalnemu dvoboju zazrl napadalec Marcus Kruger: "Zdaj bomo morali prestaviti v višjo prestavo. Na zadnjih tekmah smo igrali proti zelo podobnim nasprotnikom, zato bo v polfinalu proti Rusiji ali Finski toliko težje. A v tem delu turnirja lahkih tekem tako ali tako več ni."

Ne spreglejte