Orbit odprt, za igre še milijon vstopnic

Prireditelji olimpijskih iger so v prodajo ponudili milijon vstopnic. Prodaja na strani tickets.london2012.com od 11. uri po krajevnem času poteka po načelu "prvi pride - prvi melje".

1 / 2

Foto: Reuters , Guliver/Getty Images

2 / 2

Foto: Reuters , Guliver/Getty Images

Med drugim so naprodaj tudi vstopnice za izredno priljubljeni slovesnosti ob odprtju in ob zaključku iger ter za finale sprinta na 100 metrov. Prednost bo imelo 20.000 ljudi, ki je bilo neuspešnih ob prvi prodaji vstopnic in jim do dragocenih kart ni uspelo tudi v drugem krogu prodaje. Slednji gledalci so imeli na voljo ekskluzivnih 31 ur za nakup pred uradnim začetkom prodaje.

Po tem času bodo lahko vstopnice kupovali tudi ostali, po zadnjih podatkih prirediteljev je v prejšnjem nakupovalnem terminu brez kart ostalo kar milijon ljudi, ki bodo zdaj do vstopnic lahko prišli v petih dneh. Morebitne vstopnice, ki ne bodo prodane, bodo šle še zadnjič v prodajo 23. maja.

Prodaja skupaj kar 8,8 milijonov vstopnic se je začela že lani, večino pa so ljudje pokupili v prvih terminih. Prireditelji skušajo s prodajo vstopnic zbrati približno 500 milijonov funtov, kar predstavlja približno četrtino celotnega proračuna iger. Petinsedemdeset odstotkov vstopnic je namenjenih Britancem, preostalih 25 odstotkov pa nacionalnim olimpijskim komitejem in tujcem.

The Orbit odprt

V Londonu so uradno predstavili novo znamenitost, jekleni 115 metrov visoki stolp The Orbit. Gre za delo znanega umetnika Anisha Kapoorja, ki bo po arhitekturni plati obeležili letošnje poletne olimpijske igre v britanski prestolnici. "Številni ga bodo ljubili, številni ga bodo sovražili," je v petek v olimpijskem parku v Londonu dejal Kapoor, ki čaka, da bodo delavci v naslednjih treh tednih na objektu opravili še zadnje malenkosti. Stolp je višji od znamenitega Big Bena in višji od kipa svobode v ZDA. Za projekt so Britanci porabili 200 ton jekla, levji del 22,7 milijonov funtov, kolikor je stala gradnja, pa je pokril železarski koncern ArcelorMittal. Obiskovalci bodo morali za obisk stolpa plačati po 15 funtov. Za ta znesek si bodo lahko privoščili izreden pogled na mesto s posebne razgledne ploščadi. Sicer pa gre za stalen objekt, ki bo mestu ostal tudi po igrah, mediji pa napovedujejo, da se bo vstopnina po tem datumu znižala. Sicer pa je Kapoor pravilno napovedal, da so mnenja o njegovi umetnini zelo različna. Številnih kritik je deležen tudi s strani medijev, v odnosu na znameniti Eifflov stolp v Parizu so ga nekateri mediji označili kot "Eyeful Tower", drugi pišejo o siloviti nesreči dveh gradbenih žerjavov.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano