Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
2. 8. 2012,
13.59

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Iztok Čop Luka Špik

Četrtek, 2. 8. 2012, 13.59

8 let, 1 mesec

Mujkič: Pokazalo se je, da veslanje ni za 'šalabajzerje'

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Občutek osvajanja medalj na olimpijskih igrah je zelo dobro poznan Sadiku Mujkiću, ki je bil izjemno vesel novega uspeha Iztoka Čopa in Luke Špika ob osvojeni bronasti medalji na OI v Londonu.

Po polovici nastopa v dvojnem dvojcu je celo kazalo, da bosta Iztok Čop in Luka Špik po Sydneyu 2000 še drugič prišla do zlatega odličja, vendar sta v zaključku nekoliko popustila in prišla do bronaste medalje, ki je zelo velika za slovenski šport. "V bistvu sem pričakoval medaljo. Nekako sem tudi imel pri sebi v glavi, da bosta pri 500 metrih prišla do vodstva s približno dolžino čolna. To jima je uspelo. Na koncu je malo zmanjkalo. Moje mnenje je, da nista imela natreniranega zaključka. Sam sem napovedal sicer kakšno stopničko višje, vendar je ta bron zlatega sijaja. Čestitke Iztoku in Luki za enkraten nastop in prekrasen zaključek kariere Iztoka. Hvale vredno je, da je pri 40 letih zdržal takšen napor. Vesel sem, da se je pokazalo, da veslanje ni za 'šalabajzerje'. Da znamo pri nas v veslanju delati," je po njunem nastopu v Londonu dejal Sadik Mujkič, ki ima v svoji zbirki dve bronasti medalji z olimpijskih iger – četverec brez krmarja v Seulu 1988 in v Barceloni 1992.

Dvajset let je natanko, ko je četverec v Barceloni priveslal Sloveniji drugo medaljo, dan prej pa sta prvo za našo malo državo osvojila prav Iztok Čop in Denis Žvegelj, ki sta prav tako priveslala do brona. In v ta namen je Jani Klemenčič na Bledu organiziral zabavo, kjer se je zbralo veliko pomembnih ljudi iz Slovenije. "Jani Klemenčič je naredil dober žur. Zbral je bivše veslače in tudi druge znane ljudi. Dopoldne smo naredili simboličen trening na Bledu in se usedli v četverca. Res, da je že dvajset let od medalje, vendar se je spominjam, kot da bi jo osvojil včeraj. Podobno vzhičenje je bilo kot danes, ko smo spremljali Iztoka in Luko," je dejal Mujkič.

Tako kot vsi v veslanju pa bi si tudi sam želel, da bi veslanje dobilo več pozornosti v slovenskem prostoru, saj naši tekmovalci žanjejo uspehe na velikih tekmovanjih. "Spomnim se izjave srbskega veslača, ki mi je rekel: 'Sadik, vsi bi radi bili Đokovići, a je tudi veslanje šport.' Osebno ga ne bi zamenjal za drug šport. Tudi v drugo bi se odločil za veslanje. V medijih in med mladino ni popularen naš šport, vendar upam, da se bo s to medaljo kaj spremenilo in se bo mladina odločila za ta šport. V klubu in Sloveniji delamo na tem, da bi vzgojili novega Iztoka in Luko. Je pa res, da ni tok zanimiv šport za širšo javnost," pa je zaključil pogovor za Sportal Mujkič.

Ne spreglejte