Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
1. 8. 2012,
14.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 14.50

8 let

M. Jaušovec: Najmočnejši olimpijski turnir doslej

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mima Jaušovec je kot vodja slovenske teniške vrste olimpijski Wimbledon označila za enkratno doživetje in obljubila še večjo konkurenčnost čez štiri leta.

Kot aktivna igralka je osvojila pariški turnir ter se visoko zavihtela tudi na ostalih treh postajah velike četverice, a na olimpijskih igrah ni nastopila, kar je bila sicer velika in na koncu neizpolnjena želja. Pravi, da prav zaradi tega s še večjim ponosom in zadovoljstvom opravlja vlogo vodje slovenske teniške odprave. V Londonu so slovenske barve branile tri igralke in Blaž Kavčič v kategoriji posameznikov. Edini mušketir se je, tako kot tudi dvojica Srebotnik-Klepač, prebil v drugi krog, medtem ko pa se je za Polono Hercog travnata avantura pod okriljem petih krogov končala že na prvi stopnici. ''Čez štiri leta bomo še močnejši,'' je prepričana 55-letna Mariborčanka. ''Hercogova je še mlada, tako da jo lahko pričakujemo še na dveh ali celo treh olimpijskih turnirjih. Za Srebotnikovo upam, da bo vendarle vztrajala še štiri leta. Klepačeva in še nekaj ostalih igralk čakajo na svojo priložnost. Kavčič je na dobri poti k napredku. Za prihodnost torej ni skrbi.''

Brazilci bodo čez štiri leta prav gotovo znali poskrbeti za sodoben teniški center, vseeno pa bodo le težko prekosilo tokratno prizorišče. Britanci so namreč z igrišči All England Cluba v Wimbledonu pripravili unikaten turnir, nad katerim so bili navdušeni tudi v slovenskem taboru. ''Tenis na OI je že tako ali tako nekaj posebnega. Gre za klasičen individualni šport, a na igrah se čuti pripadnost državi. Neprecenljivo je tudi druženje med športniki. No, Wimbledon pa je dal turnirju še posebno noto. Gre za prizorišče turnirja z izjemno tradicijo. Prav je, da se tukaj igra tudi za olimpijske kolajne. Tudi konkurenca je izjemna. To je nedvomno najmočnejši olimpijski turnir v zgodovini,'' pravi nekdanja vrhunska igralka, sicer tudi redna obiskovalka velikih turnirjev. Prav v Wimbledonu nekdanjim igralcem vsako leto pripravijo posebno večerjo, zato pravi, da se vselej počuti kot pomemben del teniške zgodovine.

Ne spreglejte