Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
4. 8. 2012,
20.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Primož Kozmus Usain Bolt

Sobota, 4. 8. 2012, 20.24

7 let, 12 mesecev

Kozmus bo del spektakularne atletske nedelje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nedeljski program atletskih tekmovanj že prinaša tudi osrednja vrhunca. Enega na mednarodni ravni in drugega za slovensko atletiko.

Štiri leta po zanj nepozabnem Pekingu Usain Bolt ostaja magnet za navijače in tudi novinarje. Ko je jamajški zvezdnik rutinirano in nekoliko zadržano opravil svoj kvalifikacijski nastop v teku na 100 metrov na londonskem olimpijskem štadionu, se je v območju, namenjenem za krajše pogovore med atleti in novinarji, številčnost predstavnikov sedme sile potrojila. Najhitrejši človek na svetu, ki ima v lasti tako svetovni (9,58) kot tudi olimpijski rekord (9,69), se je ob kratki uradni izjavi nato dobro minuto zadržal le še pri svojih rojakih. Čeprav jim je vedel povedati, da vse še ni tako, kot bi po njegovem moralo biti, pa je bil z opravljenim delom vendarle zadovoljen. ''Komaj čakam polfinalno tekmo,'' je dejal Bolt, ki bo v nedeljo osredja tarča tekmecev, predvsem tistih, ki prihajajo iz ameriškega tabora, in si želijo krono za najhitrejšega moža na OI vrnitvi v ZDA. Bolt seveda ostaja osrednji favorit, čeprav je v preostalih kvalifikacijskih skupinah prejel kar nekaj rokavic. Jasno je tudi, da bo moral že v polfinalu pokazati krepko hitrejši tek, svoje namene pa imajo pred nedeljskim štartom treh polfinalnih skupin (20.45) in predvsem velikim finalom (22.50) tudi Justin Gatlin, Ryan Bailey, Tyson Gay …

V senci šprinterjev bosta na osrednjem štadionu OI 2012 v nedeljo potekali tudi sklepni odločitvi v troskoku z Marijo Šestak in v metu kladiva, kjer bo v prav posebni vlogi slovenski rekorder Primož Kozmus. Nastopil bo kot branilec naslova olimpijskega prvaka. V kvalifikacijah je nedvomno pokazal, da je po številnih težavah in nihanjih v London pripotoval v občutno boljši formi, predvsem pa je dal slutiti, da na mizo še zdaleč ni položil vseh kart. Vlogo favoritov še naprej prepušča Madžaru Parsu in Japoncu Murofušiju, sam pa napoveduje met prek meje 80 metrov. ''Že v ogrevalnih metih pred kvalifikacijami sem se pripravljal na dovolj dolg met v prvem poskusu. Uspelo mi je. Imam dober občutek. Edini pomislek se nanaša na učinkovitost pri maksimalni hitrosti, a verjamem, da bo šlo. Ponavljam, napovedujem med čez 80 metrov,'' pred branjenjem zlate olimpijske kolajne razmišlja Kozmus.

Ne spreglejte