Fabjan ''prepovedal'' slavje

Čeprav je jasno, da bodo v slovenski reprezentanci nazdravili zlati olimpijski kolajni, pa je trener Marjan Fabjan pravo slavje nekoliko prestavil.

1 / 2

Foto: alesfevzer.com

2 / 2

Foto: alesfevzer.com

Vodjo slovenske delegacije na OI 2012 in predsednika judoistične zveze Bogdana Gabrovca so po finalni borbi, ki je Urški Žolnir prinesla zlato olimpijsko kolajno, oblile solze sreče. Ni jih skrival. Tudi v svojih izjavah se ni trudil zatreti čustvenega zanosa. ''To je tudi zame najlepši dogodek v moji športni karieri. To je izjemno darilo slovenskemu judu za 60 let delovanja. Čestitke si zasluži celotna ekipa slovenskega juda. To je plod trdega dela in spodbuda novim rodovom. Verjamem, da bo v naslednjih 60 letih judo ostal na tej ravni ali celo napredoval. Zavedati pa se moramo, da se takšni trenutki ne morejo kar tako ponoviti,'' je bil vzhičen Gabrovec, ki je med Urškinimi borbami sprejemal sporočila o uspešnih nastopih ostalih slovenskih športnikov na preostalih prizoriščih. Razveselil se je predvsem vesti o suverenem nastopu veslaškega dvojca Iztok Čop-Luka Špik in stiskal pesti za Benjamina Savška.

O ostalih slovenskih nastopih pa seveda ni razmišljal Marjan Fabjan, v zadnjih letih alfa in omega slovenskega juda. Njegova naloga je bila jasna. Usmerjati svojo tekmovalko. Kot kaže rezultat, je bil pri tem uspešen. Vseeno je po tekmi vztrajal pri svojih načelih, ki so prežeta z disciplino in pravim ekipnim duhom. Tako je zatrdil, da pravega slavja ob naslovu olimpijske prvakinje še ne bo. ''Pripraviti se je treba na nastope ostalih. Smo kot velika družina. Ko bodo vsi opravili s svojimi borbami, pa se bomo lahko poveselili,'' je dejal Fabjan.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano