Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 18.25

8 let

Debevec upa na oblačno vreme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski strelec Rajmond Debevec je bil med prvimi športniki, ki so se nastanili v olimpijski vasi, in najbolj vnet obiskovalec kraljevega vojaškega strelišča v Londonu.

Po nekajdnevnem načrtovanem počitku pa se je znova vrnil v utečen program dela in začel zaključne priprave v svoji osmi olimpijski misiji. Dobitnik dveh olimpijskih odličij zlatega in bronastega leska v kraljevski strelski disciplini z malokalibrsko puško v trojnem položaju iz Sydneyja leta 2000 in Pekinga leta 2008 je namenoma izpustil tekmo z zračno puško, v petek, 3. avgusta, pa ga čaka prva londonska olimpijska preizkušnja z malokalibrsko puško v ležečem položaju. V tej disciplini je zmagal na lanskem evropskem prvenstvu v Beogradu, z zlatim odličjem pa si je tudi priboril nastop na letošnjih olimpijskih igrah. Sprva mu je na tukajšnjem strelišču težave povzročal odboj sonca od številk pod tarčami, a so prireditelji odpravili napako. “Moji dosežki v ležečem položaju so bili na zadnjih treningih solidni, s streljanjem v trojnem položaju pa nisem najbolj zadovoljen. A to ni nič novega,” je uvodoma dejal Debevec in dodal: “Težko se primerjam z drugimi strelci, po kakšni pregledni tekmi bi lahko vedel, koliko sem vreden. Občutek je soliden, a ni vrhunski, kot bi si želel.

Vremensko napoved spreminjajo iz dneva v dan. Mislim, da bo oblačno, kar bi mi tudi ustrezalo, saj so v tem primeru prižgani tarčni žarometi,” je pred petkovo tekmo dejal največji slovenski strelski up na XXX. poletnih olimpijskih igrah v britanski prestolnici, medtem ko je njegov trener Lojze Mikolič dodal: “Vsi strelci bodo izpostavljeni velikemu pritisku. Na Rajmondovi strani so izkušnje. Pričakujem, da se bo zbral in iz sebe iztisnil vse znanje. Prvi cilj je, da v ležečem položaju odstreli svoj maksimum, nato pa imamo na voljo nekaj dni, da se pripravimo na nastop z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Leže že dobro strelja, kleče solidno, stoje pa je enkrat dober, drugič pa ne.” Poleg Debevca bosta na veliko sceno stopila še Živa Dvoršak in edini slovenski predstavnik v trapu Boštjan Maček. Dvoršakova, ki je v svojem krstnem olimpijskem nastopu z zračno puško zasedla 11. mesto, se bo drugič predstavila v soboto, 4. avgusta, ko bo nastopila z malokalibrsko puško v trojnem položaju, Maček, sicer sredozemski prvak iz Pescare leta 2009 in bronasti z lanskega evropskega prvenstva v Beogradu, pa bo na na strelsko črto stopil v nedeljo, 5. avgusta.

Ne spreglejte