Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
8. 8. 2012,
18.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 8. 8. 2012, 18.56

7 let, 12 mesecev

Borci obljubljajo večerne nastope in vsaj eno kolajno

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tričlanska reprezentanca v taekwondoju v en glas zatrjuje, da olimpijska kolajna judoistke Urške Žolnir ni bila edina slovenska v londonskem sejmišču ExCel.

Za slovenski taekwondo je po dvanajstletni olimpijski suši nedvomno uspeh že zastopstvo kar treh borcev na londonskih igrah. Vseeno pa pogovor z Nušo Rajher, Franko Anić ter Ivanom Trajkovičem hitro razkrije, da še zdaleč ne prisegajo na znano in v marsičem preživeto načelo o pomembnosti sodelovanja v odnosu do zmagovanja. ''Imamo tri, stavim na vse. Vsak ima po 15 močnih tekmecev. Žreb? Pravijo, da je zahteven. A po mojem mnenju je tudi ugoden. Še najbolj se je poigral s Trajkovičem, ki pa pravi, da bo svojega tekmeca 'polomil'. Veliko bo odvisno od dnevnega razpoloženja. Smo optimisti,'' ozračje pred začetkom borb ogreva glavni trener odprave Dušan Pantar in upa, da bo uspešen olimpijski nastop pripomogel k prepoznavnosti in priljubljenosti taekwondoja v Sloveniji ter posledično povečal trenutno zelo skromno bazo mladih tekmovalcev.

V prvem poglavju slovenske trilogije bo imela v kategoriji do 67 kg glavno vlogo Anićeva, Dalmatinka, ki je ob ostri konkurenci na Hrvaškem (Sandra Šarić; op. p.) unovčila slovensko kri po mamini strani ter se odločila za branjenje slovenskih barv. ''Dobro se počutim. Žreb je ugoden. Lahko bi bil boljši, lahko slabši. Vem, da lahko izpadem v prvem krogu ali pa nastopim v finalu. V glavi imam trdo štiriletno delo in stalno misel na kolajno,'' pravi Anićeva, ki se bo v prvem krogu pomerila s Kazahstanko Gulnafis Ajtmuhabetovo. ''Tekmičino tehniko sva s trenerjem dobro proučila. Menim, da je preboj v vsaj tretji krog povsem realen,'' še dodaja Korčulanka.

Kazahstansko oviro (Feruza Jergešova; op. p.) bo morala za neposreden preskok na naslednjo tekmovalno raven preskočiti tudi Rajherjeva, ki pred težko pričakovanim olimpijskim krstom ne skopari z optimističnimi napovedmi. Prepričana je namreč o tem, da se ne bo borila le v dopoldanskem delu programa, temveč tudi pozno zvečer, ko se bo odločalo o dobitnicah kolajn. ''Optimizma nismo pozabili doma. Verjamem, da vas bomo presenetili. Morda kolajna ne bo le ena, kot smo napovedovali. Tudi dvorana je za slovenski šport srečna, saj je prinesla Urškino zlato,'' pravi 29-letna vojakinja.

Vsaj na papirju pa se je žreb najbolj poigral z edinim moškim predstavnikom slovenskega taewondoja na igrah tridesete olimpijade v Londonu. Mariborčan Trajković se bo moral namreč spopasti z neugodnim Korejcem Dongminom Chajem. ''Ker nisem bil nosilec, sem pač vedel, da ne morem dobiti lahkega nasprotnika. Zdaj vem, da ne bo nobenega taktiziranja. Že v prvem krogu bom pač moral pokazati vse. Korejec je vsestranski borec z vrhunsko tehniko. Menim pa, da sem močnejši od njega. Skušal bom uveljaviti to premoč. Za mnoge sem neznanka, zato stavim tudi na presenečenje. Če ga premagam, me nato še vedno čaka težko delo, a motivacija bi bila v tem primeru izjemna,'' je odločen Trajkovič, ki se bo z aktualnim olimpijskim prvakom pomeril v soboto.

Ne spreglejte