Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2016,
15.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bor Pavlovčič

Torek, 16. 2. 2016, 15.43

8 let

Bor Pavlovčič tudi zlat za popoln slovenski skakalni dan v Lillehammerju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po Emi Klinec je zmago na posamični preizkušnji smučarjev skakalcev na manjši napravi na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju slavil tudi slovenski skakalec Bor Pavlovčič.

Pavlovčič je konec januarja na Japonskem v Saporu doživel krst v svetovnem pokalu, ko je bil 16. in 26. Pavlovčič, ki je v sorodu z nekdanjim alpskim smučarjem Urošem Pavlovčičem, ta je njegov stric, je tako dočakal tudi svojo prvenstveno zmago na največjih tekmovanjih.

Na zimskih mladinskih olimpijskih igrah, športnikov starih od 15 do 18 let, je v poskusni seriji skočil 97 metrov, v prvi seriji je poskrbel za daljavo dneva s skokom, dolgim 101 meter, v finalni seriji pa je nato skočil 99 metrov ter potrdil primat in najžlahtnejše odličje zlatega sijaja.

"To mi bo ostalo za večno"

Pavlovčič, na katerega bo treba v prihodnje vsekakor še računati, je slavil z izkupičkom 262,8 točke ter bil razred zase. Drugouvrščeni Norvežan Marius Lindvik je bil krajši za pet metrov (251 točk), bronasti Nemec Jonathan Siegel je v finalu skočil 90,5 metra (236,0 točke).

"V prvo sem naredil nekoliko slabši skok. Ker so bili pogoji boljši od Norvežana, sem imel malo prednosti. V drugo sem skočil zelo dobro in tam se je naredila razlika. Na večjem tekmovanju še nisem zmagal, bil sem pa vedno blizu, tako da je res super. To mi bo ostalo za večno. V nadaljevanju si želim še dobrih ekipnih skokov," je dejal prav tako 17-letni Pavlovčič.

Peti tekmovalni dan drugih zimskih mladinskih olimpijskih iger na Norveškem bo šel v zlate anale slovenskega športa in slovenskih skokov.

Pavlovčič je Sloveniji na tokratnih igrah na stadionu Lysgardsbakkene nad Lillehammerjem priskakal tretjo kolajno, drugo zlato po prav tako najžlahtnejši Emi Klinec. Tit Štante je bil pred tem bronast v Oslu v preizkušnji deskarjev na snegu v snežnem žlebu.

Skupno gre za že deseto slovensko kolajno na zimskih mladinskih olimpijskih igrah in tretjo zlato. Pred štirimi leti je bil Anže Lanišek zlat v posamični preizkušnji smučarjev skakalcev v Innsbrucku.

Glede na izjemni in zelo prepričljivi predstavi obeh slovenskih skakalcev v posamični konkurenci so Slovenci med glavnimi favoriti za zlato kolajno tudi na ekipni mešani preizkušnji.

Uspeha zlatih skakalcev je dopolnil nordijski kombinatorec Vid Duhovnik s petim mestom v posamični preizkušnji. Alpska smučarka Meta Hrovat je pristala tik pod stopničkami, na četrtem mestu v veleslalomu na poligonu v Hafjellu.

Na tekaškem poligonu Birkebeineren nad Lillehammerjem je bila preizkušnja posameznic in posameznikov v smučarskih tekih v sprintu v klasični tehniki na 1,3 kilometrski razdalji. Šestnajstletna Anja Mandeljc in Vili Črv sta od Slovencev prikazala najbolj navdihujočo predstavo, se prebila do polfinala ter nazadnje osvojila vsak deveto mesto.

Sedemnajstletni Luka Markun in 18-letna Nina Klemenčič sta izpadla v četrtfinalu, osvojila sta končno 22. oziroma 26. mesto.

Ne spreglejte