Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 7. 2021,
15.49

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Žan Luka Zelko Benjamin Savšek Eva Terčelj Darko Jorgić Darko Jorgić Eugenija Bujak Adrian Gomboc Tokio 2020

Nedelja, 25. 7. 2021, 15.49

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020, 2. tekmovalni dan

Gomboc obstal v repasažu, Bujakova do najboljše slovenske uvrstitve na OI do zdaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Adrian Gomboc | Judoist Adrian Gomboc je olimpijske igre končal na sedmem mestu. | Foto Anže Malovrh/STA

Judoist Adrian Gomboc je olimpijske igre končal na sedmem mestu.

Foto: Anže Malovrh/STA

Drugi tekmovalni dan olimpijskih iger v Tokiu sta bila del končnih odločitev tudi dva slovenska predstavnika. Judoist Adrian Gomboc je obstal v repasažu in končal na sedmem mestu, kolesarka Eugenija Bujak je z 19. mestom vknjižila najboljši slovenski olimpijski rezultat v kolesarstvu do zdaj. Na košarkarskem turnirju so presenečenje pripravili Francozi, ki so ugnali reprezentanco ZDA s 83:76

Adrian Gomboc
Sportal Z operacijske mize po prvo prekmursko kolajno

Judoist Adrian Gomboc je v kategoriji do 66 kilogramov dobil prvi dve borbi, tretjo izgubil po treh prejetih rumenih kartonih v podaljšku, nato pa v repasažu izgubil z Izraelcem Baruchom Shmailovom in ostal brez bojev za kolajno. Zasedel je sedmo mesto. 

Edina slovenska predstavnica na cestni dirki deklet Eugenija Bujak je na 137-kilometrski cestni dirki zasedla 19. mesto, kar je najboljši slovenski olimpijski rezultat v kolesarstvu. Za veliko presenečenje je poskrbela avstrijska kolesarka Anna Kiesenhofer, ki je ugnala vse nasprotnice, na čelu s favoriziranimi Nizozemkami Anno van der Breggen, Anemiek van Vleuten, Demi Vollering in Marianne Vos.

Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar sporoča: Slovenci, odprl sem vrata!

Benjamin Savšek je bil v prvi kvalifikacijski vožnji najhitrejši, skupno je dosegel drugi čas. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Benjamin Savšek je bil v prvi kvalifikacijski vožnji najhitrejši, skupno je dosegel drugi čas. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Savšek in Terčeljeva zanesljivo v polfinale, Zelko po prvem dnevu osmi

Začeli so se boji kajakašev in kanuistov na divjih vodah. Kanuist Benjamin Savšek in kajakašica Eva Terčelj sta se zanesljivo uvrstila v polfinale (Savška čaka jutri, Terčeljevo v torek). Na delu je bil prvič tudi jadralec Žan Luka Zelko, po prvem dnevu v razredu laser je med 35 tekmovalci osmi.

Benjamin Savšek
Sportal Savšek z drugim dosežkom v polfinale, uspešna tudi Terčeljeva

Darko Jorgić si je po hudem boju zagotovil napredovanje v 3. krog. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Darko Jorgić si je po hudem boju zagotovil napredovanje v 3. krog. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Jorgićev dramatični debi

Olimpijski krst je doživel namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki se je po pravi drami s Špancem Alvarom Roblesom po sedmih nizih uspel prebiti do tretjega kroga, v katerem se bo v torek pomeril s 15. igralcem sveta, Britancem Liamom Pitchfordom.

slovenski navijači košarka
Sportal Kdaj bomo stiskali pesti za slovenske olimpijce?

Avstralke do zlata z rekordom

Avstralske plavalke so z novim svetovnim rekordom osvojile zlato kolajno v disciplini 4 x 100 metrov prosto. Na 400 metrov prosto je slavil Tunizijski plavalec Ahmed Hafnaoui, Američan Chase Kalisz je bil najhitrejši na 400 metrov mešano, v isti disciplini je v ženski konkurenci slavila domačinka Yui Ohashi.

Avstralska štafeta je poskrbela za svetovni rekord. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Avstralska štafeta je poskrbela za svetovni rekord. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Sestra in brat olimpijska prvaka na isti dan

Izjemen dan je za japonsko družino Abe, v ženski kategoriji do 52 kilogramov je slavila judoistka Uta Abe, v moški konkurenci do 66 kilogramov pa njen brat Hifumi. Japoncem je še eno zlato prinesel Yuto Horigome, ki je slavil v uličnem rolkanju, novincu na OI. 

Ruska strelka Vitalina Bacaraškina je po srebru v Riu tokrat v disciplini zračna pištola na deset metrov ugnala vse nasprotnice, zlato v tej disciplini je pripadlo Američani Williamu Shanerju.

V sinhronih ženskih skokih v vodo s trimetrske deske sta zmagali Kitajki Tingmao Shi/Han Wang. Kitajsko zmagoslavje smo videli tudi v dviganju uteži, v kategoriji do 61 kilogramov je z novima olimpijskima rekordoma slavil Fabin Li. Podelili bodo tudi odličja v kategoriji do 67 kilogramov.

Južna Koreja se je zlate kolajne razveselila na ženski ekipni tekmi v lokostrelstvu.

Francoz Romain Cannone je osvojil zlato kolajno v sabljanju s sabljo, Američanka Lee Kiefer pa je nova olimpijska prvakinja v disciplini floret. Američanka Anastasija Zolotic se je z zlatom okitila v taekwondoju, v kategoriji do 57 kilogramov, v moški kategoriji do 68 kilogramov pa je slavil Uzbekistanec Ulugbek Rašitov

Francozi šokirali ZDA

Prvo presenečenje smo dočakali že na uvodu v moški del košarkarskega turnirja. Prvi favorit za naslov, reprezentanca ZDA, je morala priznati premoč Franciji. Galski petelini so izenačeno srečanje sebi v prid obrnili v zadnjih minutah in slavili s 83:76.

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Bron za Tadeja Pogačarja, Tokić ekspresno napredoval, Dvoršakova izenačila najboljši olimpijski rezultat
Jure Zdovc
Sportal Nekdanji selektor priznal: Dvomil sem v to, da bo Dončić zaigral za Slovenijo
Ne spreglejte