Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
15. 11. 2016,
21.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

evropsko prvenstvo odbojka Andrea Giani slovenska odbojkarska reprezentanca žreb

Torek, 15. 11. 2016, 21.15

6 let, 7 mesecev

Žreb skupin za evropsko prvenstvo 2017 na Poljskem

Slovenci bodo srebrno odličje začeli braniti proti Rusiji, Bolgariji in Španiji

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
slovenska odbojkarska reprezentanca | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenski odbojkarji se bodo v skupinskem delu evropskega prvenstva 2017 na Poljskem v skupini C udarili z Rusijo, Bolgarijo in Španijo.

Slovenci bodo na Poljskem prihodnje leto branili srebrno medaljo iz Sofije 2015, vseeno pa so žreb pričakali šele v tretjem bobnu, kar je pomenilo, da ne bodo imeli nič lažjega dela kot v preteklih letih. V skupini C se bodo za vstop v izločine boje udarili z Rusijo, Bolgarijo in Španijo.

"Žreb je v tem trenutku težko komentirati, prav tako tudi našo skupino, saj smo se z Rusi nazadnje pomerili pred petnajstimi leti, z Bolgari pred štirimi. Obe reprezentanci že dolgo krojita vrh evropske in tudi svetovne odbojke. Vseeno pa je pred obema ekipama menjava generacij, tako da je težko reči, v kakšni postavi bosta na Poljskem nastopili. Tu imamo morda Slovenci prednost, saj v strokovnem štabu računamo, da bomo v Krakovu lahko nastopili z vsemi našimi najboljšimi odbojkarji, ki v svojih klubih trenutno igrajo na zelo visoki ravni," je neposredno po žrebu dejal Samo Miklavc, član strokovnega štaba slovenske izbrane vrste.

Evropsko prvenstvo bo potekalo od 23. avgusta do 3. septembra prihodnje leto v štirih mestih: v Gdansku, Szczecinu, Katovicah in Krakovu.

Žreb skupin za evropsko prvenstvo 2017 na Poljskem:

Skupina A (Gdansk):
Poljska
Srbija
Finska
Estonija

Skupina B (Szczecin):
Italija
Nemčija
Slovaška
Češka

Skupina C (Krakov):
Rusija
Bolgarija
Slovenija
Španija

Skupina D (Katovice):
Francija
Belgija
Nizozemska
Turčija

 

Ni favorit, a že to, da je oddal vlogo …

Andrea Giani si očitno močno želi na stolček svetovnih prvakov, kar je za slovenske ljubitelje odbojke zagotovo slaba novica. Dobra pa je, da ni poljski favorit. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andrea Giani si očitno močno želi na stolček svetovnih prvakov, kar je za slovenske ljubitelje odbojke zagotovo slaba novica. Dobra pa je, da ni poljski favorit. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čeprav bodo Slovenci danes dobili tekmece v skupinskem delu EP 2017, pa marsikoga mnogo bolj zanima, kako se bo odločil Andrea Giani, ki mu je poleti s slovensko izbrano vrsto potekla pogodba.

Poljski mediji že več dni poročajo, da je vlogo za mesto poljskega selektorja oddalo 16 trenerjev, med njimi tudi Giani, ki pa naj ne bi bil prvi favorit.

Po poročanju poljskega radia RMF je po novem v igri le še pet imen. Trije Italijani, Srb in glavni favorit za zapolnitev vročega stolčka Argentinec Marcelo Mendez, ki je z brazilsko ekipo Sada Cruzeiro pred kratkim še drugič zapored osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka. 

Če malce ugibamo, sta od Srbov mogoča le dva, Igor Kolaković in Slobodan Kovač, medtem ko je nemogoče ugotoviti, kdo so trije Italijani. Ali je Giani med zadnjo peterico, se ne ve, a že to, da je oddal vlogo za poljski stolček, je dovolj zgovoren podatek, da se Italijan, kot vse kaže, ne vidi več v vlogi slovenskega selektorja. Uradno bo novico o svoji prihodnosti sporočil januarja.

Bo Andrea Giani na Poljskem 2017 vodil slovensko izbrano vrsto?

  • Da.
    38,03 %
    135 glasov
  • Ne.
    61,97 %
    220 glasov
Oddanih 355 glasov
Ne spreglejte