Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 7. 2021,
6.18

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

državno prvenstvo Črt Bošnjak Danijel Pokeršnik Tajda Lovšin Tjaša Kotnik odbojka na mivki

Nedelja, 25. 7. 2021, 6.18

1 leto, 2 meseca

DP v odbojki na mivki

Znani državni prvaki v odbojki na mivki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

V Kranju se je ta konec tedna odvilo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Med 12 ženskimi in moškimi ekipami so se naslova državnih prvakov veselila Danijel Pokeršnik in Črt Bošnjak, v ženski konkurenci pa sta bili najboljši Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin.

Izmed lanskih prvakov je naslov uspelo ubraniti le Tjaši Kotnik, ki je letos nastopila s Tajdo Lovšin. V finalu sta porazili Nino Lovšin in Špelo Morgan. Z odlično igro Kotnikove v bloku sta novi prvakinji prišli do odločilne prednosti v obeh nizih in se veselili zlata. To je za Tajdo Lovšin drugi naslov državne prvakinje, za Kotnikovo pa že peti. Tretjega mesta sta se veselili mladi igralki Maja Marolt in Iza Zbičajnik. Dvoboj za tretje mesto sta morali reprezentantki Ira Kadunc in Asja Šen predati.

"Ob zmagi sva imeli fenomenalne občutke. Zdi se nama, da sva postopoma čez turnir napredovali in igrali vedno bolj suvereno. Nikoli nisva doživeli nobenega večjega padca, za kar sva tudi trenirali. Je pa res da vsako leto prihajajo mlajše ekipe, ki se borijo in od katerih ne moreva pričakovati, da bodo delale napake. Zato se morava tudi midve pred tekmo dobro pripraviti. Sicer je super zmagati doma, ampak so najini cilji na splošno v tujini. Čimbolj se želiva dokazati v svetovni seriji," sta po zmagi dejali Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin.

 

Naslov še Pokeršniku in Bošnjaku

Pri moških je Nejc Zemljak tudi poizkušal ohraniti zlato medaljo iz prejšnjega prvenstva, vendar sta mu to preprečila zdaj že osemkratni državni prvak Danijel Pokeršnik in njegov soigralec Črt Bošnjak. Nejc Zemljak je v odsotnosti svojega partnerja Jana Pokeršnika zaigral z obetavnim mladim odbojkarjem Klemnom Šenom, vendar sta Pokeršnik in Bošnjak prikazala boljšo predstavo in uigranost v praktično vseh elementih in s tem potrdila svojo nedavno zmago na FIVB turnirju v Belgiji. Danijel Pokeršnik je tako izenačil rekord Jasmina Čuturića, ki je svoj 8. naslov osvojil leta 2004.

"Letošnji cilj je bil naslov državnih prvakov. Med igro sva se držala svoje taktike in hkrati držala svoj nivo igre. Vesel sem tudi za Črtov prvi naslov državnega prvaka. Kar pa se tiče rekorda Jasmina Čuturića, sva prijatelja in verjetno bo v prihodnosti padla kakšna opazka ali šala na to temo. Seveda pa si želim prehiteti njegov dosežek, ne samo izenačiti. Sam bi rad še nekaj let igral na enakem nivoju – glava in telo sta na pravem mestu, motivacije pa tudi ne primanjkuje," pa je po zmagi dejal Pokeršnik.

V boju za bron sta proti domačinu Juretu Glamočaninu in Manuelu Grünwaldu slavila Štajerca Alan Košenina in Rok Bračko. Bračko je tik pred začetkom državnega prvenstva osvojil naslov evropskega prvaka do 20 let v paru z Rokom Možičem, na domačem turnirju pa mu je v polfinalu po tesnem boju zmanjkalo nekaj dnevne forme proti dvojcu Zemljak/Šen.

Preberite še:

Sportal Pokeršnik in Bošnjak tretja v Luevnu
slovenska odbojkarska reprezentanca ep do 17 let
Sportal Nov uspeh slovenske odbojke: mladeniči so evropski prvaki!
Ne spreglejte