Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 8. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Zemljak Jan Pokeršnik odbojka na mivki

Petek, 18. 8. 2017, 11.50

6 let, 7 mesecev

Evropsko prvenstvo v odbojki na mivki (Latvija)

Slovenca v najdaljšem dvoboju dneva na pesku namučila Nemca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nejc Zemljak | Foto CEV

Foto: CEV

Odbojkarja Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta končala nastope na evropskem prvenstvu v odbojki na mivki v Latviji. Slovenca sta se prebila v izločilne boje, a sta nato izgubila že v prvem krogu. Po izenačenem in napetem obračunu sta bila uspešnejša Nemca Lorenz Schümann in Julius Thole, ki sta v drugi krog izločilnih bojev napredovala z izidom 2:1 v nizih.

Nemško-slovenski obračun je bil najdaljši dvoboj prvega kroga izločilnih bojev evropskega prvenstva v odbojki na mivki v latvijski Jurmali. Slovenca Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta se odločno upirala 14. nosilcema prvenstva, a sta bila na koncu prekratka za napredovanje v drugi krog. Nemca sta slavila z 2:1 v nizih (21:17, 24:26, 15:12). Dvoboj je trajal 56 minut.

"V prvem nizu in na začetku drugega niza nisva našla odgovora na igro nasprotnikov. Potem, ko sva v nadaljevanju spremenila taktiko in se prilagodila igri Nemcev, nama je igra le stekla in nam je uspelo priti do preobrata. Tretji niz sva potem začela dobro, a se je zgodil upad zbranosti. Izgubila sva nekaj zaporednih točk, razlike pa nama, na najino žalost, ni več uspelo nadoknaditi," je tekmo proti Nemcema komentiral Pokeršnik, ki bo na mivki ostal še do sredine septembra, nato pa se seli v dvorano.

Potrditev dobrega dela

Zemljak in Pokeršnik sta v skupinskem delu prvenstva igrala v skupini B ter najprej s 23:35 in 19:21 izgubila z olimpijskima podprvakoma, Italijanoma Danielejem Lupom in Paolom Nicolaijem, zatem pa z 1:2 v nizih še s Poljakoma Mariuszom Prudelom in Kacperjem Kujawiakom.

Jan Pokeršnik je moral priznati premoč 14. nosilcema iz Nemčije. | Foto: CEV Jan Pokeršnik je moral priznati premoč 14. nosilcema iz Nemčije. Foto: CEV

Nastop med najboljšimi 24 dvojicami na stari celini sta si zagotovila z zmago s 24:22 in 21:19 nad Norvežanoma Mathiasom Bernstenom in Sveinom Solhaugom.

Kljub porazu že na prvi oviri izločilnih bojev nista bila razočarana. "Vsekakor je uvrstitev med najboljših 24 dvojic še ena potrditev tega, da dobro delava, da se približujeva svetovnemu vrhu in da sva v koraku z najboljšimi ekipami," je dejal Zemljak.

Za Zemljaka in Pokeršnika sezone še ni konec, saj se najprej odpravljata na mednarodni turnir v Turčijo, čakata pa še potrditev nastopa na turnirju na Norveškem in na turnirju svetovne lige v Franciji.
Ne spreglejte