Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 7. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Zemljak Jan Pokeršnik odbojka na mivki

Sobota, 15. 7. 2017, 16.00

6 let, 7 mesecev

Zemljak in Pokeršnik deveta v Siofoku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nejc Zemljak | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta na turnirju evropske serije CEV Satellite v madžarskem Siofoku osvojila deveto mesto, Nina Lovšin in Lea Gostinčar pa sta tekmovanje zaključili v kvalifikacijah.

Za nastop na turnirju v Siofoku je bilo prijavljenih kar 66 moških in 39 ženskih dvojic, a so, glede na točke na lestvici, pravico nastopa v kvalifikacijah od šestih slovenskih parov dobili le Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik ter Nina Lovšin in Lea Gostinčar.

Lovšinova in Gostinčarjeva sta se v 1. krogu kvalifikacij pomerili z drugima nosilkama, Švedinjama Yoknovo in Simonssonovo, ki sta bili od naših predstavnic boljši z 21:13 in 21:14. Slovenki se tako nista uspeli prebili na glavni del turnirja, je pa to uspelo Zemljaku in Pokeršniku, ki sta bila v kvalifikacijah, s 24:22 in 22:20, boljša od francoske naveze Krou/Aye.

Nina Lovšin in njena soigralka Lea Gostinčar sta s tekmovanjem končali že v kvalifikacijah. | Foto: CEV Nina Lovšin in njena soigralka Lea Gostinčar sta s tekmovanjem končali že v kvalifikacijah. Foto: CEV V prvem krogu glavnega dela CEV Satellite turnirja sta morala naša odbojkarja priznati premoč Ukrajincema Babichu in Gordieievu (17:21, 19:21), v repasažu pa sta Slovenca, z 21:17 in 21:18, odpravila Norvežana Solhauga in Bergeruda. V boju za uvrstitev med najboljših osem ekip sta bila za Zemljaka in Pokeršnika usodna Angleža Gregory in Sheaf, ki sta zmagala z 21:17 in 21:19.

Obe slovenski dvojici bomo že kmalu lahko spremljali na domačih tleh, saj se v Ljubljani, v četrtek, 20. julija, začenjata turnirja evropskih serij CEV Masters za moške in CEV Satellite za ženske. Na turnirjih bo nastopilo osem slovenskih parov. Poleg že omenjenih dvojic še Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik, Sergej Drobnič in Alan Košenina ter Jernej Potočnik in Vid Jakopin, pri dekletih pa Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, Tajda Lovšin in Špela Morgan ter Nina Kontrec in Mojca Pene.

Ne spreglejte