Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 7. 2016,
17.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

1 DOL Calcit Ljubljana Calcit Volleyball ACH Volley Nova KBM Branik odbojka

Torek, 26. 7. 2016, 17.32

6 let, 6 mesecev

Žreb 1. DOL

Ples kroglic: pri ženskah derbi že na uvodu, ogrevanje za ACH Volley

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V prostorih Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) v ljubljanski dvorani Tivoli je bil danes opravljen žreb za vse članske odbojkarske lige. V nekoliko spremenjenem sistemu tekmovanja se bodo že v prvem krogu odbojkarice Calcita Ljubljane pomerile z Novo KBM Branikom, medtem ko bodo odbojkarji ACH Volleyja igrali z ravenskim Fužinarjem Metalom.

Potem ko je predsedstvo OZS sredi julija potrdilo vse pravilnike in pravila, ki se nanašajo na tekmovanja v slovenskih odbojkarskih ligah, ter koledar tekmovanj, je bil danes v pisarni OZS žreb v vseh slovenskih članskih odbojkarskih ligah. V tekmovalni sezoni 2016/2017 se je število nastopajočih ekip v članskih ligah spet povečalo. V moški konkurenci se bo v štirih ligah pomerilo 45 ekip, v ženski konkurenci pa bo v petih ligah tekmovalo 54 ekip.

ACH Volley najprej s Fužinarjem

V obeh 1. DOL bo sistem tekmovanja v novi sezoni nekoliko drugačen kot v pretekli. Tako se bo v moški konkurenci po prvem delu tekmovanja šest prvouvrščenih ekip v enokrožni ligi pomerilo v modri skupini, druge štiri ekipe se bodo v zeleni skupini borile za obstanek med najboljšimi, že po znani obliki pa bo potekala končnica državnega prvenstva (četrtfinale, polfinale, finale). V uvodnem krogu bo aktualni državni prvak ACH Volley doma igral z Ravenčani. Novi prvoligaši so odbojkarji Hoč, ki bodo svojo prvoligaško tekmo igrali proti Mariboru, iz lige je izpadel Go Volley.

Derbi že v prvem krogu

Še več sprememb bo v ženski konkurenci, saj se bo šest prvouvrščenih ekip takoj pomerilo v končnici, s tem da bosta prvo- in drugouvrščena ekipa neposredno uvrščeni v polfinale, druge štiri ekipe pa si bodo morale mesto v polfinalu priigrati v četrtfinalnih tekmah. Zadnje štiri uvrščene ekipe po prvem delu se bodo v dvokrožni ligi pomerile še za obstanek v 1. DOL. Že v prvem krogu bosta na nasprotnih straneh mreže stali najboljši slovenski ekipi zadnjih let, odbojkarice Calcita Ljubljane, ki bodo branile naslov državnih prvakinj, in Nove KBM Branika, lanske slovenske pokalne zmagovalke.

Calcitovke bodo že v prvem krogu gostile bankirke iz Maribora. | Foto: Calcitovke bodo že v prvem krogu gostile bankirke iz Maribora.

Odbojkarice UOK Vitala, ki so bile lani tretje v državnem prvenstvu, bodo v novi sezoni igrale pod imenom VOLLEYBALLjubljana in se bodo v prvem krogu pomerile z Luko Koper. Prvič bo v prvoligaški druščini igrala Mislinja, po podpisani pogodbi o sodelovanju med Alianso Šempetrom in Braslovčami bodo Šempetrčanke še naprej igrale med najboljšimi slovenskimi klubi, Braslovčanke pa v 2. DOL.

V nižjih ligah brez sprememb

V 2. DOL za moške ni sprememb glede na preteklo sezono. Dvanajst ekip se v dvokrožni ligi meri za napredovanje v 1. DOL in seveda za obstanek med drugoligaši. V ženski konkurenci 2. DOL se je tako na vzhodu kot na zahodu število ekip povečalo za dve in jih bo v vsaki po dvanajst.

V 3. DOL za ženske bodo v letošnji sezoni ekipe razdeljene na vzhod in zahod. V moški konkurenci takšen sistem velja že nekaj let, pri ženskah pa so zaradi povečanja 2. DOL in tudi zaradi jasnejšega sistema napredovanja ob povečanju števila sodelujočih ekip v posamezni ligi ukinili 3. DOL center.

Pari 1. kroga 1. DOL za moške:
Panvita Pomgrad - Calcit Volleyball
Hoče - Maribor
ACH Volley - Fužinar Metal Ravne
Krka - Triglav Kranj
SIP Šempeter - Salonit Anhovo
Pari 1. kroga 1. DOL za ženske:
Aliansa Šempeter - Formis
VOLLEYBALLLjubljana - Luka Koper
Calcit Ljubljana - Nova KBM Branik
Zgornja Gorenjska - Mislinja
Kema Puconci - GEN-I Volley
Ne spreglejte