Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
13.20

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Alen Pajenk Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 30. 8. 2017, 13.20

4 leta, 8 mesecev

Zdaj gre zares: Slovenci želijo Poljsko zaviti v črno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slovenija odbojka | Foto Sportida

Foto: Sportida

Danes bo šlo za biti ali ne biti. Slovenski odbojkarji se bodo danes ob 20.30 za uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva na Poljskem udarili z domačini Poljaki, ki tako kot Slovenci v skupinskem delu niso blesteli. Ekipa, ki bo izgubila, se bo poslovila od EP.

Slovenske odbojkarje nocoj v Krakovu čaka težka naloga in tega se v našem taboru zavedajo. A tudi Poljaki so na tem prvenstvu že izgubili, in sicer uvodni obračun proti Srbiji, prepričljivi pa niso bili niti na tekmah proti Finski in predvsem Estoniji. Ena od njihovih prednosti bo bučna podpora s tribun v nabito polni Tauron Areni, ki sprejme 15 tisoč gledalcev, v svojih vrstah pa imajo Poljaki tudi kar nekaj zvezdnikov, na čelu s Bartoszem Kurekom, Michalom Kubiakom in Mateuszem Bieniekom. 

Lahko Slovenija sredi Krakova preseneti Poljake in pripravi svojevrstno senzacijo?

  • Da.
    69,41 %
    320 glasov
  • Ne.
    30,59 %
    141 glasov
Oddanih 461 glasov

Kureka bodo skušali izločiti s servisom

Slobodan Kovač od svojih fantov želi agresivnost, ki jo je pogrešal proti Rusiji in Bolgariji. | Foto: FIVB Slobodan Kovač od svojih fantov želi agresivnost, ki jo je pogrešal proti Rusiji in Bolgariji. Foto: FIVB Po dnevu odmora, ki so ga naši odbojkarji izkoristili le za fitnes, medtem ko so bili popoldne prosti, je sledil še zadnji trening, po katerem je bil Slobodan Kovač precej zadovoljen.

Slovenski selektor je tudi že razkril del taktike za večerni obračun: "Izkoristiti moramo to, da njihov sprejemalec Kurek nekoliko slabše sprejema začetne udarce, zato bomo, vsaj z našim plavajočim servisom, pritisnili nanj in Poljake tako skušali oddaljiti od mreže. V tem primeru potem kot glavni napadalec ostane Kubiak. Tudi Kurek lahko odlično napada, a mislim, da ga lahko, če bodo morali Poljaki v napadu napadati težke žoge, zaustavimo. Prva in osnovna stvar je agresivnost v vseh elementih, ki nam je manjkala na tekmah z Rusijo in Bolgarijo. Če želimo zmagati, bomo morali biti agresivni in zbrani."

"Kubiak glavna nevarnost, polna dvorana le plus"

"Najprej se moramo posvetiti naši igri, paziti, da ne naredimo preveč napak, sploh v seriji. To bo tisto, kar bo po mojem mnenju odločalo. Mislim, da se Poljaki najbolj zanašajo na svojega kapetana Kubiaka, in če nam ga danes uspe zaustaviti, mislim, da jim bo zelo težko. Polna dvorana bo za nas dodaten plus, ne glede na to, da bodo navijači navijali za tekmece. To je vedno odlično doživetje in mislim, da lahko danes pričakujemo zelo dobro tekmo," je po treningu dejal slovenski bloker Alen Pajenk.

Alen Pajenk se ne boji glasnega občinstva. V dvorani Tauron se bo zbralo kar 15 tisoč gledalcev. | Foto: Sportida Alen Pajenk se ne boji glasnega občinstva. V dvorani Tauron se bo zbralo kar 15 tisoč gledalcev. Foto: Sportida

Pred dvema letoma že šokirali Poljake

Zadnjič sta se moštvi na uradnih tekmah pomerili pred dvema letoma, v četrtfinalu evropskega prvenstva. S 3:2 v nizih so bili uspešnejši naši odbojkarji, ki so se tekmecem tako oddolžili za poraz v skupinskem delu prvenstva. Pred tem sta se reprezentanci srečali še petkrat, Poljska je slavila trikrat, Slovenija dvakrat. 

Srečanje v Tauron Areni se bo začelo ob 20.30.

Ne spreglejte