Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2017,
16.40

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Tine Urnaut Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 24. 8. 2017, 16.40

4 leta, 7 mesecev

Španija je že grenila življenje Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Tine Urnaut | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo na prvem srečanju evropskega prvenstva pomerila s Španijo. Tekma se bo v Tauron Areni v Krakovu začela ob 20.30.


Slovenci in Španci se bodo v Krakovu srečali petnajstič. Razmerje v zmagah je v korist španskih odbojkarjev, ki so do zdaj slavili desetkrat, dvakrat tudi na evropskem prvenstvu, prav tako pa so bili tekmeci s Pirenejskega polotoka uspešnejši na zadnjem medsebojnem obračunu, in sicer leta 2012 v kvalifikacijah za olimpijske igre, ko so bili prepričljivo boljši s 3:0.

A razmerje moči se je v zadnjih letih spremenilo, zato bodo na današnji tekmi v vlogi favoritov Slovenci, ki pa tekmecev ne bodo smeli podcenjevati.

Kot da so najboljši na svetu

Tine Urnaut | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak "V tem trenutku so Španci za nas najboljši na svetu, čaka pa nas najtežja tekma. Tako moramo razmišljati in narediti vse, da čim bolj pripravljeni in motivirani začnemo ta obračun. Španci so v letošnji svetovni ligi namreč prikazali dobro odbojko. Največja nevarnost, ki nam preti, je njihova igra prek obeh blokerjev. Morali bomo zelo dobro izvajati začetne udarce in Špance oddaljiti od mreže, nato pa se osredotočiti na njihovega korektorja," taktiko pred večernim obračunom razkriva slovenski selektor Slobodan Kovač.

Urnaut: Španci igrajo zelo dobro

Kakovosti tekmecev se zaveda tudi kapetan naše izbrane vrste Tine Urnaut: "Španci že vse poletje igrajo zelo dobro odbojko in vemo, da so težek nasprotnik. Ne glede na to, da smo v tem dvoboju morda favoriti, bomo morali od prve do zadnje točke kazati svoj maksimum."

Bodo Slovenci premagali Špance?

  • Da.
    92,59 %
    25 glasov
  • Ne.
    7,41 %
    2 glasov
Oddanih 27 glasov

Španski selektor: Imamo svoja orožja

Na drugi strani Jorge Fernandez Valcarcel poudarja, da bo njegovo moštvo prvenstvo odigralo povsem neobremenjeno, saj za favorite veljajo preostale tri ekipe v skupini. Španski kapetan se zaveda, da ima Slovenija boljše posameznike ter precej višjo in telesno močnejšo ekipo, a meni, da to na tekmi ne bo odločilo: "Slovenija ima zelo dobre, močne igralce. Eden od njih je Gasparini, s katerim sva bila soigralca pri Paris Volleyju, zelo dobra sta tudi oba sprejemalca Urnaut in Šket. Mi morda nimamo tako visoke in agresivne ekipe, imam pa druga orožja, ki jih bomo zagotovo izkoristili."

Reprezentanca Slovenija:

Podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret

Korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern

Blokerji: Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar

Sprejemalci: Tine Urnaut, Alen Šket, Žiga Štern, Jan Klobučar

Libera: Jani Kovačič, Urban Toman

Selektor: Slobodan Kovač

Ne spreglejte