Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2017,
10.55

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Rusija Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 26. 8. 2017, 10.55

4 leta, 8 mesecev

Pred tekmo z Rusijo

Velik preizkus za Slovence: lahko pade tudi velika Rusija?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slovenija Španija odbojka | Foto CEV

Foto: CEV

Po uvodni zmagi nad Španijo na evropskem prvenstvu v odbojki na Poljskem slovenske odbojkarje čaka velik preizkus - obračun z veliko Rusijo. Tekma se bo v Krakovu začela ob 17.30.

Tako kot Slovenci so tudi Rusi v prvem krogu prepričljivo (3:0) odpravili Bolgare, prav tako ene od favoritov prvenstva. Ruski strateg Sergej Šljapnikov je na uvodni tekmi v ogenj poslal Volviča in Kurkajeva, Grankina in Mihajlova ter Volkova in Berežkova, najmočnejšo rusko postavo pa na današnji tekmi na igrišču pričakujejo tudi v slovenskem taboru. Ruski odbojkarji imajo močno postavo, a ta je brez Dmitrija Muserskega nekaj povsem drugega. Odkar po sporu ne igra več za rusko izbrano vrsto, tudi Rusi ne dosegajo več vrhunskih rezultatov.

Lahko Slovenci v četrtfinalu presenetijo veliko Rusijo?

  • Da.
    90,74 %
    686 glasov
  • Ne.
    9,26 %
    70 glasov
Oddanih 756 glasov

Ne dober, potreben bo vesoljski začetni udarec

"Tekma bo zagotovo težka. Naš servis bo imel zagotovo velik vpliv na našo igro oziroma na rezultat. Vemo, da imajo Rusi odlična srednja blokerja in odličnega korektorja. Napadalci se zelo dobro ujamejo s podajalcem. To, da jih oddaljimo od mreže, je pravzaprav tisto orožje, ki bi nam lahko dalo neki plus, tako da se bomo morali pri servisu zares potruditi," pravi slovenski korektor Mitja Gasparini

Slovenci so proti Špancem dosegli le štiri ase, proti Rusom bodo morali biti serverji bolj razpoloženi. | Foto: CEV Slovenci so proti Špancem dosegli le štiri ase, proti Rusom bodo morali biti serverji bolj razpoloženi. Foto: CEV

Vinčić: Rusija je velesila

Tudi Dejan Vinčić, ki je polovico letošnje sezone igral v Rusiji in tekmece tako zelo dobro pozna, ima podobno mnenje: "Naše orožje mora biti dober servis, kajti edino to je ključ do uspeha. To, da jih oddaljimo od mreže in zaustavimo njihove napade skozi sredino. Če bodo morali ruski napadalci proti našemu dvojnemu ali trojnemu bloku igrati visoke žoge, jim bo težko, ampak tudi na zunanjih položajih imajo dobre napadalce. Rusija je velesila v odbojki in ne bo nam lahko. Če jim bomo želeli parirati, bomo morali prikazati svojo najboljšo igro."

Motivirani kot že dolgo ne

Slovenski podajalec dodaja, da so s soigralci za dvoboj z Rusijo zelo motivirani: "Ko dobiš priložnost, da zaigraš proti taki velesili, moraš res pokazati najboljše in dati od sebe maksimum. Motivacije nam vsekakor ne bo manjkalo."

Rusi so močni, a še zdaleč ne nepremagljivi. | Foto: CEV Rusi so močni, a še zdaleč ne nepremagljivi. Foto: CEV Slovenci že boljši od Rusije

Srečanje med Slovenijo in Rusijo, ki se bo v Tauron Areni začel ob 17.30, bo šele tretji medsebojni obračun teh dveh tekmecev. V prvih dveh so bili enkrat boljši Slovenci, drugič Rusi, ki so Slovenijo s 3:0 premagali na za slovenske odbojkarje krstnem EP 2001 v Ostravi.

Ne spreglejte