Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2016,
17.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

liga prvakov odbojka ACH Volley

Torek, 15. 11. 2016, 17.34

6 let, 6 mesecev

V Ljubljani vse bolj diši po ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
ACH Volley Panvita Pomgrad odbojka Tivoli | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarje ACH Volleyja v sredo čaka do zdaj najpomembnejša tekma v sezoni. V Hali Tivoli bodo v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov gostili francosko ekipo Arago de Sete, skupni zmagovalec dveh tekem - povratna tekma bo v nedeljo v Seteju, se bo uvrstil v skupinski del lige.

V ljubljanskem klubu so pred začetkom tekmovanja zatrjevali, da jim liga prvakov letos ni imperativ. Zavedajo se, da se bodo v njej težko kosali z najboljšimi evropskimi klubi, več bi lahko postorili v pokal Cev, v katerega se bodo v primeru poraza z Arado de Setejem tudi uvrstili. A žreb v kvalifikacijah jim je bil vendarle naklonjen, zato zatrjujejo, da ga velja izkoristiti. Francozi niso nepremagljivi, zato uvrstitev tja, kjer so bili zadnjih devet sezon, ni misija nemogoče.

Trener ACH Volleyja: Imamo rešitve za Francoze

"Arago de Sete definitivno poznamo veliko bolje, kot smo ciprsko ekipo v drugem krogu kvalifikacij. Ekipa je precej spremenjena glede na prejšnjo sezono, ima izjemnega podajalca, ki zelo dobro razigrava svoje soigralce. A mi se bolj ukvarjamo s svojo igro, z njimi se ne obremenjujemo. Vemo, da imamo rešitve za njih, če jih bomo znali uporabiti, lahko zmagamo," je pred dvobojem dejal trener Zoran Kedačič.

Njegovi igralci v državnem prvenstvu sicer vodijo, a z igro ne blestijo, radi pa poudarjajo, da jim evropske tekme zaenkrat pomenijo veliko večji motiv, kot domače prvenstvo. Zato je pričakovati, da bodo storili vse, da se bodo v nedeljo iz Francije vrnili kot skupni zmagovalci.

Jani Kovačič je še v lanski sezoni igral v Franciji. | Foto: Vid Ponikvar Jani Kovačič je še v lanski sezoni igral v Franciji. Foto: Vid Ponikvar

Kovačič pričakuje podporo navijačev

Libero ACH Volleyja, Jani Kovačič, je v pretekli sezoni nosil dres Cannesa, zato naj bi ekipo dobro poznal, a Arago de Sete je od lani doživel kar nekaj sprememb, tako da Kedačiču z nasveti ne more kaj dosti pomagati. "Lani je bil Arago zelo dober, letos pa niso začeli najbolje, a verjamem, da bodo tudi oni v evropskem pokalu boljši, kot v državnem prvenstvu. Menim, da je naša največja prednost igra blok-obramba, zagotovo pa nam bodo jutri v Tivoliju v pomoč tudi navijači, prepričan sem, da nam bodo dali dodatno energijo," meni reprezentančni libero.

Ne spreglejte