Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 8. 2016,
16.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič odbojka

Petek, 5. 8. 2016, 16.25

6 let, 6 mesecev

Seznam igralk za kvalifikacije za nastop na EP 2017

V ekipo se vračata Zdovčeva in Založnikova, udeležbo odpovedala Reckova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance Bruno Najdič je objavil seznam igralk, ki bodo prihodnji torek začele priprave na septembrske kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2017, ki ga bosta gostila Azerbajdžan in Gruzija. Na seznamu je 17 igralk.

Slovenske odbojkarice so v prvem delu reprezentančne sezone nastopile v evropski ligi, kjer so se v oslabljeni zasedbi uvrstile v polfinale. V kvalifikacijah za EP bo Najdič lahko računal tudi na nekatere igralke, ki jih v prvem delu ni bilo. Tako se v izbrano vrsto po poškodbah vračata Valentina Založnik in Anja Zdovc, slovenski selektor pa bo lahko računal še na Evo Mori, Anito Sobočan, Marino Kaučič in Izo Mlakar, ki se junijske akcije niso udeležile zaradi mature oziroma študijskih obveznosti.

Reckova odpovedala nastop

Udeležbo na tokratni reprezentančni akciji je odpovedala le korektorica Živa Recek, ki se je vrnila v ZDA, ob njej pa bodo zaradi poškodb še naprej manjkale Sara Hutinski, Elena Kučej in Petra Vrhovnik. Priprave bodo vse do odhoda na prvi kvalifikacijski turnir, ki bo od 16. do 18. septembra v Brnu, potekale v Mariboru, vmes pa bodo slovenske odbojkarice na Slovaškem igrale še prijateljske tekme s tamkajšnjo izbrano vrsto.

Drugi turnir bo od 23. do 25. septembra v Mariboru, Slovenke pa si bodo svoj drugi nastop v evropski eliti skušale priboriti v boju s Češko, Belorusijo in Grčijo.

Priprave bodo vse do odhoda na prvi kvalifikacijski turnir, ki bo od 16. do 18. septembra v Brnu. | Foto: Priprave bodo vse do odhoda na prvi kvalifikacijski turnir, ki bo od 16. do 18. septembra v Brnu.

Zbrali se bodo tudi mladinci

V ponedeljek se bo v Mariboru zbrala tudi slovenska moška mladinska reprezentanca, ki se bo pod vodstvom Sama Miklavca in njegovega pomočnika Aleša Hribarja pripravljala za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 2. do 10. septembra v Bolgariji.

Seznam slovenske ženske odbojkarske reprezentance:


Igralke: Katja Medved (CS Volei Alba-Blaj, Romunija), Lana Ščuka (Liu Jo Modena, Italija), Anja Zdovc, Valentina Založnik (obe Venelles, Francija), Eva Mori (Foppapedretti Bergamo, Italija), Monika Potokar, Meta Jerala, Tina Grudina, Urška Igličar, Mojca Božič (vse Calcit Ljubljana), Marina Cvetanović, Saša Planinšec, Sara Najdič, Iza Mlakar, Nika Blagne, Anita Sobočan, Marina Kaučič (vse Nova KBM Branik Maribor).

Strokovno vodstvo: Bruno Najdič, selektor, Matjaž Hafner, pomočnik selektorja; Goran Mladenič, kondicijski trener; Sebastjan Mavrič, statistik; Janja Meško, fizioterapevtka.

Ne spreglejte