Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 4. 2017,
13.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Alessandro Chiappini Monika Potokar slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 29. 4. 2017, 13.02

6 let, 6 mesecev

Na Chiappinijevem seznamu 17 odbojkaric

To pa je pomladitev in pol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Lana Ščuka | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca 8. maja začenja priprave na letošnjo sezono, v kateri bo nastopila na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki jih bo gostila Portugalska, in na domačem svetovnem prvenstvu do 23 let. Na seznamu selektorja Alessandra Chiappinija je 17 odbojkaric.

Slovenke se bodo prvič zbrale prihodnji ponedeljek ob 11. uri v Mariboru, kjer bodo ostale vse do odhoda v Viano do Castelo. V okviru priprav se bodo 20. maja pomerile s Hrvaško, 24. maja pa z Madžarsko. Dan kasneje bodo Slovenke in Madžarke opravile še skupni trening, zadnja preizkušnja pa bo 27. maja, znova proti Hrvaški. Kvalifikacijski turnir se bo za naša dekleta začel 31. maja s tekmo proti Nemčiji, v skupini F pa se bodo Chiappinijeve varovanke pomerile še s Francijo, Estonijo, Portugalsko in Finsko. 

Ni Potokarjeve, Zvodčeve, Cvetanovićeve …

Na seznamu ni Monike Potokar, ki trenutno v Grčiji kaže odlično formo. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Na seznamu ni Monike Potokar, ki trenutno v Grčiji kaže odlično formo. Foto: Morgan Kristan / Sportida Italijanski strateg, ki je na slovenski klopi nasledil Bruna Najdiča, se je odločil za pomladitev reprezentance in priložnost za dokazovanje ponudil predvsem igralkam, na katere bo računal na septembrskem svetovnem prvenstvu v Ljubljani. V izbrani vrsti tako ne bo več kapetanke Marine Cvetanović, ki se je po lanskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo poslovila od reprezentančnega dresa. Enako kot Katja Medved, medtem ko Živa Recek pričakuje naraščaj.

Na spisku ni izkušenih Monike Potokar in Anje Zdovc, niti Valentine Založnik in Sare Hutinski Torres. Zadnja je sicer bila na seznamu želja novega selektorja, a ima še vedno težave s poškodbo rame. Nika Markovič bi se zaradi študija v ZDA ekipi lahko pridružila le na prvi reprezentančni akciji, zato se je Chiappini odločil, da je tokrat na seznam ne bo uvrstil.

Želi dobro spoznati igralke

"Prve priprave bodo zame zelo pomembne, saj želim dobro spoznati igralke. V prvem tednu se bomo posvetili predvsem tehniki in fizični pripravi, zatem nas čakajo že prve tekme, ki bodo pokazale, na kakšni ravni lahko igramo. Določili bomo tudi sistem naše igre. Nimamo veliko časa, a sem prepričan, da se bomo vseeno dobro pripravili na turnir na Portugalskem. Izmed sedemnajstih deklet, ki jih pričakujem v Mariboru, bom skupaj s štabom izbral štirinajsterico," je pred zborom izbrane vrste dejal selektor Alessandro Chiappini

Italijanskemu strategu bo pomagal Gregor Rozman, nekdanji slovenski reprezentant in trener slovenskega prvoligaša VOLLEYBALLjubljane. 

Reprezentanca Slovenije:

Podajalke: Sara Najdič, Eva Mori,Mojca Božič,

Korektorici: Iza Mlakar, Urška Igličar

Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Saša Planinšec, Ela Pintar, Sara Đukić

Sprejemalke: Nika Blagne, Katja Mihalinec, Lana Ščuka, Anita Sobočan, Pia Blažič

Libera: Meta Jerala, Maja Pahor

Ne spreglejte