Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 9. 2016,
12.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Calcit Ljubljana odbojka Tina Lipicer Samec

Sreda, 14. 9. 2016, 12.38

6 let, 6 mesecev

Tina Lipicer Samec se vrača na odbojkarska igrišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Ena najboljših slovenskih odbojkaric vseh časov Tina Lipicer Samec se je po enoletnem premoru odločila, da se vrne na odbojkarska igrišča. Po štirinajstih letih bo spet zaigrala v prvi slovenski ligi, njen novi klub pa je Calcit Ljubljana.

Alessandro Beltrami in Tina Lipicer Samec sta spet združila moči. | Foto: Osebni arhiv Tine Lipicer Samec Alessandro Beltrami in Tina Lipicer Samec sta spet združila moči. Foto: Osebni arhiv Tine Lipicer Samec

Aktualne slovenske državne prvakinje bodo v novi sezoni močnejše za izkušeno Tino Lipicer Samec, ki je v sezoni 2002/3 iz takratnega Hita Nove Gorice odšla v italijansko ligo A-2, že leto pozneje pa je Corridonio zamenjala za Sassuolo in italijansko ligo A-1. Od takrat je vse do lanske sezone, ko se je odločila končati kariero, igrala v številnih italijanskih klubih, igrala pa je tudi na Poljskem, Češkem, v Azerbajdžanu in Franciji, vrsto let tudi v ligi prvakinj. Predlani, ko je igrala za Scandicci, je kot prva slovenska odbojkarica igrala na italijanski all star tekmi.

Kriv je Italijan

"Glavni krivec za to, da sem se vrnila na odbojkarsko igrišče, je bil Alessandro Beltrami. Po pogovoru z njim sem spoznala, da si želi, da bi bila v njegovi ekipi. Ker sva sodelovala pri Forliju in v Pomi Casalmaggioreju, me dobro pozna, pa tudi sama vem, da me bo po mojem enoletnem premoru pripeljal do optimalne forme. Poznam njegov način treninga in vem, da nisem naredila napake. Sem toliko bolj mirna, ker vem, pod čigavim vodstvom treniram in da bom v želeni formi," je ob podpisu pogodbe dejala izkušena nekdanja slovenska reprezentantka, ki z odbojkaricami Calcita trenira že nekaj časa.

S prihodom Lipicer Samčeve so v vrstah slovenskih državnih prvakinj rešili vprašanje še ene sprejemalke, kar pomeni, da Monika Potokar zapušča vrste Calcita, bo pa zato ostala Mojca Božič.

Ne spreglejte