Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
14. 6. 2017,
12.15

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

liga prvakov liga prvakinj ACH Volley Nova KBM Branik

Sreda, 14. 6. 2017, 12.15

6 let, 10 mesecev

Žreb odbojkarske lige prvakov

Težek žreb za ACH Volley in Novo KBM Branik

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Nova KBM Branik Calcit Volleyball odbojka | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska predstavnika v najmočnejšem evropskem klubskem odbojkarskem tekmovanju ACH Volley in Nova KBM Branik sta dobila nasprotnika. Slovenska prvaka se bosta v drugem krogu kvalifikacij najprej udarila z bosanskima nasprotnikoma iz Brčkega. Oranžni zmaji se bodo udarili z Mladostjo, bankirke pa z ekipo Bimal-Jedinstvo.

Če bosanska ovira tako za enega kot drugega ne bi smela biti previsoka ovira, pa jo na zadnji stopnički za uvrstitev v skupinski del lige prvakov čaka morda celo previsoka ovira.

Slovenski prvak bi se ob uspešnem preskoku bosanske ovire udaril z tretjeuvrščeno ekipo ruskega prvenstva Lokomotivo Novosibirsk, Mariborčanke pa v tretjem krogu najverjetneje čaka poljska ekipa SkyRes iz Rzeszowa, ki bi vsaj na papirju morala pomesti z izraelskim Hapoelom.

Tekme drugega kroga kvalifikacij bodo v moški konkurenci 18. in 22. oktobra, dekleta pa se bodo merila 17. in 22. oktobra. Tekme zadnjega kroga kvalifikacij bodo med 7. in 12. novembrom.

S kom ekipi Calcita?

V pokalu CEV se bodo odbojkarice Calcit Volleyballa v šestnajstini finala pomerile s poražencem kvalifikacijskega obračuna Lige prvakov med ekipama Minchanka Minsk iz Belorusije in Rocheville Le Cannet iz Francije. V kolikor bodo slovenske podprvakinje uspešne, jih čaka zmagovalec obračuna med ekipama HPH Hameenlinna iz Finske ter poražencem srečanja med madžarskim Linamarjem Bekescsabaijem in italijanskim Imoco Volleyjem iz Conegliana.

Slovenske pokalne prvake v šestnajstini finala pokala CEV čaka obračun s francoskim GFC Ajacciom, v primeru uspeha pa bodo v osmini finala tekmeci Calcit Volleyballa iz Kamnika zmagovalci dvoboja med švicarskim Volley Amriswilom in poražencem obračuna kvalifikacij Lige prvakov med poljskim Jastrzebskim Wegielom in ciprsko Omonio iz Nicosie oz. črnogorskim Jedinstvom Bemaxom Bijelo polje.

Ne spreglejte