Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
13. 6. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Bogdan Kotnik Schönenwerd

Sobota, 13. 6. 2020, 19.00

3 leta, 10 mesecev

Bogdan Kotnik je novi trener Schönenwerda

Švicarji izbrali Slovenca: "Odbojko ima v mislih 24 ur na dan"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Bogdan Kotnik | Bogdan Kotnik bo po dveh sezonah spet opravljal vlogo trenerja. | Foto Vid Ponikvar

Bogdan Kotnik bo po dveh sezonah spet opravljal vlogo trenerja.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski odbojkarski strokovnjak Bogdan Kotnik bo po krajšem premoru spet prevzel trenersko vlogo. Korošec bo v novi sezoni vodil švicarsko ekipo Schönenwerd, ki je v pretekli prekinjeni sezoni v domačem prvenstvu zasedala visoko drugo mesto. Cilji bodo visoko tudi v novi. Kotnik zase pravi, da ima vedno v mislih le zmago, in poudarja, da svojega sloga ne bo spreminjal.

Sportal Veliko priznanje za slovensko odbojkarsko stroko

Kotnik bo po dveh sezonah premora spet počel tisto, kar počne najraje, opravlja vlogo trenerja. V sezoni 2017/18 je bil na Poljskem pri Gdansku pomočnik trenerju Andrei Anastasiju, s katerim sta ekipo senzacionalno popeljala do pokalne lovorike, v novi prihajajoči sezoni pa se bo preizkusil v Švici.

"Poizkušali bomo iztržiti največ"

"Gre za klub z ambicijo, da napreduje po lestvici ter dodatno razvije nekaj igralcev. V zadnjih letih sta najboljši ekipi v Švici Amriswil ter Lausanne, toda tudi mi bomo poizkušali iztržiti največ. Imamo novo veliko dvorano s tremi igrišči in dobrimi pogoji za delo. Želimo se pokazati tudi v evropskem pokalu CEV. K nam se seli nekaj zelo zanimivih igralcev, za katere bo še slišati ..." je prepričan slovenski strokovnjak, ki bo po osvojenih trofejah v Avstriji, Sloveniji in na Poljskem poskušal nase opozoriti tudi v Švici.

Na Poljskem se je imel zelo lepo, verjame pa, da se bo tja še vrnil. | Foto: Osebni arhiv Bogdana Kotnika Na Poljskem se je imel zelo lepo, verjame pa, da se bo tja še vrnil. Foto: Osebni arhiv Bogdana Kotnika

Kotnik bo pri Schönenwerdu zamenjal Bujarja Dervišaja, ki si je zamenjavo našel kar sam. "On je bil prvi, ki je navezal stik z mano. Gre za izkušenega trenerja, zato je to zame kompliment," nam je še povedal 42-letni nekdanji slovenski reprezentant.

"Kotnik je trener, ki deluje izjemno natančno in se posveča tudi najmanjšim podrobnostim. Je možakar, ki ima odbojko v glavi 24 ur na dan. Zagotovo bo iz igralcev potegnil maksimum," je o dobitni kombinaciji prepričan tudi športni direktor kluba Daniel Bühlmann.

Kotnik še drugi Slovenec v Švici

Kotnik bo še drugi slovenski trener v švicarskem prvenstvu. Že nekaj let si v Švici služi kruh tudi nekdanji slovenski reprezentant Matevž Kamnik, ki kot pomočnik trenerja sedi na klopi Amriswila.

Preberite še:

Zoran Kedačič ACH Volley
Sportal Iz Črnuč nazaj v rojstno mesto
Tine Urnaut
Sportal Konkurenca, kot je še ni bilo: v Preddvoru bo "pokalo" #video
Ne spreglejte