Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 6. 2017,
10.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jan Pokeršnik Nejc Zemljak FIVB World Tour

Petek, 16. 6. 2017, 10.40

1 leto, 2 meseca

Haag, svetovna serija FIVB World Tour

Pokeršnik in Zemljak po tesnem porazu s Kanadčanoma izpadla v Haagu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska odbojkarja na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak sta na glavnem turnirju svetovne serije v Haagu v repasažu izgubila proti kanadski dvojici Michael Plantinga in Grant O'Gorman z 1:2 (13, -18, -12) in se nista uvrstila med 24 najboljših parov.

Slovenska odbojkarja na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak, ki sta svoj najboljši izid na turnirjih svetovne serije dosegla pred štirimi leti v Anapi v Rusiji, ko sta bila peta, sta imela v Haagu lepo priložnost, da se uvrstita med 24 najboljših ekip.

Preobrat Kanadčanov

Navkljub zgodnjemu začetku, dvoboj s Kanadčanoma Michaelom Platingo in Grantom O'Gormanom se je začel ob 8. uri zjutraj, sta v dvoboj krenila odločno, tekmecema pa v uvodnem nizu prepustila le 13. točk.

Tudi drugi niz je bolje začela slovenska dvojica, ki je povedla s 3:1, vodila tudi še s 17:16, v napeti končnici pa sta bila bolj zbrana Kanadčana, proti katerima Pokeršnik in Zemljak še nista igrala, sta pa lani na turnirju v Cincinnatiju v kvalifikacijah izgubila proti Platingi, ki je takrat igral s Cameronom Wheelanom, z 1:2.

Takšen pa je bil končni izid tudi v Haagu, kajti v odločilnem tretjem nizu sta bila kanadska odbojkarja po izidu 10:10 v končnici spet bolj zbrana, z delnim izidom 4:1 prišla do treh zaključnih žog za zmago, izkoristila drugo in bosta nadaljevala tekmovanje, medtem ko sta se slovenska odbojkarja od njega poslovila.

Brazilski servis jima je povzročal težave

Nastop na glavnem delu turnirja sta začela v četrtek s tesnim porazom proti četrtima nosilcema turnirja, Brazilcema Andreju Loyoli Steinu in Evandru Oliveiri. Prvi niz sta izgubila z 21:17. V drugem sta se Brazilcema ki zasedata šesto mesto v skupni razvrstitvi svetovne serije, še bolj približala in morala na koncu priznati premoč z 19:21.

"V prvem nizu nama preprosto ni šlo, v drugem setu pa sva bolje začela in bila nasprotnikoma konkurenčna. A tudi v tem nizu nisva bila dovolj agresivna in to potem ni obrodilo sadov." | Foto: FIVB "V prvem nizu nama preprosto ni šlo, v drugem setu pa sva bolje začela in bila nasprotnikoma konkurenčna. A tudi v tem nizu nisva bila dovolj agresivna in to potem ni obrodilo sadov." Foto: FIVB

"Včeraj sva obe tekmi začela precej zaspano in se nekako prebudila šele v drugem oz. tretjem nizu ter potem obe tekmi dobila. Vesela sva, da se sva se letos že ob prvi priložnosti kvalificirala na turnirju svetovne lige. Danes nama igra nekako ni stekla. Brazilca sta imela zares dober servis iz skoka, na katerega se nisva dobro prilagodila. V prvem nizu nama preprosto ni šlo, v drugem setu pa sva bolje začela in bila nasprotnikoma konkurenčna. A tudi v tem nizu nisva bila dovolj agresivna in to potem ni obrodilo sadov," je v četrtek povedal Pokeršnik.

Ne spreglejte