Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 7. 2016,
22.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

svetovna liga odbojka

Nedelja, 17. 7. 2016, 22.26

6 let, 6 mesecev

Svetovna liga, finale

Srbija prvič slavila v svetovni ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Srbija Brazilija svetovna liga | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Odbojkarji Srbije so v finalu zaključnega turnirja svetovne lige v poljskem Krakovu s 3:0 (22, 22, 21) premagali Brazilijo. Tretje mesto so po zmagi nad Italijo s 3:0 (23, 21, 20) osvojili Francozi.

Srbi so v soboto šele po hudem boju ugnali italijanske odbojkarje, prava poslastica pa je bil tudi obračun med Brazilci in aktualnimi evropskimi prvaki Francozi, ki so ga proti branilcem naslova dobill do zdaj že devetkratni zmagovalci svetovne lige. V tekmi za tretje mesto so Francozi v treh nizih ugnali Italijane, v treh nizih pa se je končala tudi finalna tekma med Srbijo in Brazilijo.

Pokal je romal v srbske roke. | Foto: Getty Images Pokal je romal v srbske roke. Foto: Getty Images Izbranci srbskega selektorja Nikole Grbića so v tekmo vstopili odlično, si pred vstopom v končnico niza priigrali pet točk prednosti (19:14), nato pa izkoristili tretjo zaključno žogo. Tudi v drugem so bili srbski odbojkarji ves čas v prednosti, na 12. točki je sicer sledilo izenačenje, toda v nadaljevanju so bili spet boljši Srbi, ki so lani v finalu izgubili s Francozi, pred tem pa so še štirikrat bili drugi in trikrat tretji. Izredno motivirani srbski odbojkarji, ki ne bodo igrali na olimpijskih igrah v Rio de Janieru, so tudi v tretjem nizu nadaljevali z odlično igro. Brazilci, ki so v svetovni ligi zadnjič zmagali leta 2010, so na osmi točki še izenačili izid, pri vodstvu z 20:15 pa je bilo bolj ali manj že znano, da bo Srbija prvič prišla do zmage v svetovni ligi. Z napako Ederja na servisu so do nje tudi prišli.

V srbski ekipi so bili najbolj razpoloženi Marko Ivović s 16 točkami, deset jih je dosegel Dražen Luburić, devet pa nekdanji igralec ACH Volleyja Uroš Kovačević, pri Brazilcih jih je Wallace de Souza prispeval 18, Ricardo Lucarelli pa 11.

Na zaključnem turnirju v Krakovu sta igrali še reprezentanci Poljske in ZDA, ki sta se morali zadovoljiti s petim oziroma šestim mestom.

Ne spreglejte