Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2017,
22.36

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Tonček Štern

Četrtek, 24. 8. 2017, 22.36

4 leta, 7 mesecev

Španci zapretili, potem pa se je sprožil slovenski plaz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Slovenija Španija odbojka | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na uvodni tekmi evropskega prvenstva na Poljskem premagala špansko izbrano vrsto. Naši odbojkarji so bili od tekmecev boljši s 3:0 (25, 15, 16). Po dnevu odmora jih v soboto čaka obračun z Rusijo.

Slovenski selektor Slobodan Kovač je v ogenj poslal nekoliko spremenjeno postavo, saj je srečanje proti Španiji začel s podajalcem Gregorjem Ropretom, korektorjem Tončkom Šternom, sprejemalcema Tinetom Urnautom in Alenom Šketom, blokerjema Alenom Pajenkom in Janom Kozamernikom ter prostim igralcem Janijem Kovačičem.

Začetek prvega niza je sicer pripadel Slovencem, ki so ritem narekovali do rezultata 5:4, a so nato pobudo prevzeli Španci, ki so z bloki zaustavili slovenske napadalce, naši odbojkarji pa so si privoščili tudi nekaj napak ter ob tehnični prekinitvi zaostajali za tri točke. Tekmeci so še naprej dobro igrali v napadu, ob tem pa tudi dobro blokirali (11:7). Slovenci so se Špancem dvakrat približali, po dveh točkah Urnauta in Šterna v napadu, a so nasprotniki še naprej odlično sprejemali in zaključevali vse svoje napade ter ohranjali vodstvo (17:13).

V prvem nizu so Španci dolgo pretili, potem pa se je tehtnica nagnila na slovensko stran. | Foto: CEV V prvem nizu so Španci dolgo pretili, potem pa se je tehtnica nagnila na slovensko stran. Foto: CEV

Dobro je blokiral Kozamernik, v obrambi sta dobro igrala Šket in Kovačič, Urnaut pa je zaključil še napad za 19:18. Blok Šterna je prinesel izenačenje na 19. točki. Po neizkoriščenih protinapadih naše vrste so Španci spet povedli za dve, z 21:19. Šket je poskrbel za izenačenje na 21. točki. Šket je z napadom in asom poskrbel za zaključno žogo Slovenije pri 24:23, drugo je z varanjem prinesel Dejan Vinčić, tretjo pa Štern z napadom. Španski korektor Villena je nato napad poslal v mrežo in našim odbojkarjem podaril zmago s 27:25.

Napadalci so se razleteli v drugem nizu ...

Po uvodnih 3:3 v drugem nizu je sledila slovenska serija. Pajenk je zelo dobro serviral, Šket, Kozamernik in Štern pa so španske napadalce zaustavili s štirimi bloki za vodstvo z 9:3. Špancem je v nadaljevanju sicer uspelo vzpostaviti ravnovesje v igri, a se razlika kljub temu ni stopila. Razpoloženi slovenski napadalci, na čelu s Tončkom Šternom, so po dobrih podajah Ropreta rešetali obrambo tekmecev in z bloki, ponovno naveze Kozamernik-Šket-Štern, še povečali naskok nad tekmeci (18:9). S še tremi bloki so Slovenci v končnico vstopili s tremi točkami prednosti (22:14). Dva zaključka Urnauta sta prinesla prvo zaključno žogo in po točki Šterna z napadom tudi zmago s 25:15.

Slovenski navijači na Poljskem so bili navdušeni. | Foto: CEV Slovenski navijači na Poljskem so bili navdušeni. Foto: CEV

... in niso več popustili

V tretjem nizu smo spremljali enak začetek kot v drugem. Po dobrih servisih Ropreta ter bloku in napadu Pajenka so Slovenci vodili že za tri točke (6:3). Kovačevi varovanci so ohranjali razliko, po varanju Ropreta in asu Šketa pa je slednja prvič znašala štiri točke. Urnaut, Štern in Šket so bili še naprej nezaustavljivi v napadu, ob drugem tehničnem odmoru pa so naši fantje že vodili s 16:9. Prednost so ohranjali tudi v drugi polovici niza, s servisi še naprej vršili pritisk na španske odbojkarje, obenem pa zaključevali svoje napade. Zaključno žogo je prispeval Štern, zmago s 25:16 pa je z neubranljivim napadom prinesel Šket.

Slovenija : Španija 3:0

Slovenija: Štern T. 17, Pajenk 8, Štern Ž., Kozamernik 8, Šket 15, Gasparini, Vinčić 1, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret 2, Urnaut 16. Selektor: Slobodan Kovač.

Španija: Villena 14, Trinidad 2, Noda Blanco 6, Vigil 6, Ruiz, Almansa, Fernandez Martinez, Fernandez Valcarcel 5, Amo Fernandez Echevarria, Ruiz Posadas, Fornes, Ruiz 1, Gonzalez 4, Colito. Selektor: Fernando Munez Benitez.

Ne spreglejte