Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2017,
19.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Jani Kovačič Slobodan Kovač svetovna liga slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 23. 6. 2017, 19.50

1 leto, 2 meseca

Slovenski selektor opozoril na prednost in slabost tulipanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slobodan Kovač | Foto FIVB

Foto: FIVB

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco v soboto zjutraj (9.10) po slovenskem času čaka polfinalni obračun zaključnega turnirja svetovne lige v Avstraliji, na katerem imajo naši fantje le en cilj: zmagati. Tekmec bo izbrana vrsta Nizozemske, v preteklosti ena od najboljših evropskih reprezentanc, a v tem obračunu za favorite vseeno veljajo Slovenci.


''Imajo dva odlična napadalca, korektorja Wouterja Ter Maata in sprejemalca Thijsa Van Horsta. Kot je za Nizozemce že od nekdaj značilno, imajo zelo visoko ekipo, kar je njihova prednost. Sicer pa imajo največje težave pri sprejemu začetnega udarca, kar moramo izkoristiti. Imajo nekaj težav s poškodbami, zato so nekoliko spremenili postavo. Pričakujem, da bomo do tekme imeli o njih vse potrebne informacije in da bomo fante na tekmo čim bolje pripravili,'' računa predvsem na močen začetni slovenski udarec selektor Slobodan Kovač. Ko ta deluje, je vsem nasprotnikom zelo težko.

Bo Slovenija v polfinalu premagala Nizozemce?

  • Da.
    96,94 %
    95 glasov
  • Ne.
    3,06 %
    3 glasov
Oddanih 98 glasov

Nizozemski selektor radoveden

Gido Vermeulen priznava, da je Slovenijaj boljša. | Foto: FIVB Gido Vermeulen priznava, da je Slovenijaj boljša. Foto: FIVB V nizozemskem taboru se obračuna s Slovenijo že zelo veselijo, še posebej selektor Gido Vermeulen, ki želi videti, koliko je od zadnje medsebojne tekme na evropskem prvenstvu četa 2015, ko je bila Slovenija boljša s 3:0, napredovalo njegovo moštvo: ''Zelo vesel sem, da bomo igrali proti Sloveniji. Z njimi sem si želel igrati že pripravljalne tekme, a se nam ni uspelo organizirati. Pred dvema letoma smo proti njim izgubili, ko so odigrali zares izjemno evropsko prvenstvo. Zelo sem užival, ko sem jih spremljal.

Kot trener sem radoveden, kako se bo moje nekoliko pomlajeno moštvo spopadlo s to izkušeno ekipo. Slovenski odbojkarji imajo namreč veliko izkušenj, igrajo v najboljših evropskih ekipah. Moji igralci so za raven slabši, tako da je Slovenija favorit. A me res zanima, ali nam bo uspelo napredek, ki smo ga naredili, pokazati tudi proti Sloveniji.''  

Jani Kovačič: Kakovost je na naši strani

Nizozemci so po rednem delu lige s sedmimi zmagami zasedli drugo mesto, dobili pa so zadnjih šest tekem. Še boljši izkupiček imajo Slovenci, ki so na devetih srečanjih slavili osemkrat. To jih po besedah Janija Kovačiča postavlja v vlogo prvih favoritov: ''Po prvem, skupinskem delu tekmovanja smo zasedli prvo mesto, zato mislim, da nam samozavesti ne sme manjkati. Po drugi strani so Nizozemci na tekmah prikazali zelo dobro igro, kar se vidi tudi na posnetku, ki smo si ga že ogledali. A vseeno mislim, da je kakovost na naši strani. To moramo tudi pokazati in se tako vesti na igrišču. Motivacije nam ne bo manjkalo, tako kot nam je ni na najpomembnejših tekmah v zadnjih treh letih, saj si v nedeljo vsi želimo igrati v finalu.''

Za tulipane že 300. tekma

Slovenija in Nizozemska se v svetovni ligi doslej še nista srečali. Veliko več izkušenj v tem tekmovanju imajo tekmeci, za katere bo sobotna tekma že 300. v tem tekmovanju, medtem ko bo za Slovence to šele 18. obračun.

Spored sklepnega turnirja v Avstraliji:

Polfinale:

Sobota, 24. junij:
9.10 Slovenija - Nizozemska
11.40 Avstralija - Japonska

Finale:

Nedelja, 25. junij:
8.10

Za tretje mesto:
5.40

Ne spreglejte