Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2018,
16.35

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

OK Formula Formis GEN-I Volley Calcit Volley ACH Volley

Petek, 29. 6. 2018, 16.35

5 let, 10 mesecev

Slovenski klubi dobili tekmece v evropskih tekmovanjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
ACH Volley Calcit Volley | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V evropskih odbojkarskih pokalih CEV in Challenge bo slovenske barve zastopalo pet ekip, Nova KBM Branik, Calcit Volley, Formula Formis in GEN-I Volley pri ženskah ter Calcit Volley pri moških. Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bodo igrali v prestižni Ligi prvakov.

V pokalu CEV, ki bo potekal med 6. novembrom in 14. februarjem, bo pri dekletih Slovenijo zastopala mariborska Nova KBM Branik. Naše prvakinje bodo v šestnajstini finala igrale proti ruskemu Jeniseju iz Krasnojarska. Če bodo Mariborčanke uspešnejše od tekmic, se bodo v osmini finala pomerile z zmagovalcem med romunskim CSM Targovištem in turškim Galatasarayjem iz Carigrada.

Odbojkarji Calcit Volleyja so za tekmece v šestnajstini finala pokala CEV dobili švicarski Bogas Volley iz Nafelsa. Če bodo slovenski podprvaki uspešni jih čaka zmagovalec med avstrijskim VCA Amstettnom NO in finskim Savo Volleyjem iz Kuopia oz. norveškim BK Tromsom.

V pokalu CEV Challenge za ženske, ki se bo odvijal med 27. novembrom in 14. februarjem, bo v sezoni 2018/19 nastopalo kar 44 ekip, med njimi tudi tri slovenske, Calcit Volley, Formula Formis in GEN-I Volley. Kamničanke, sicer slovenske podprvakinje, so že uvrščene v šestnajstino finala in se bodo za preboj v osmino finala pomerile z boljšim iz dvoboja med slovaško Slavio EU iz Bratislave in madžarskim Jaszberenyjem.

Formula Formis in GEN-I Volley bosta začela v 2. krogu tekmovanja, ki zmagovalca vodi v šestnajstino finala. Rogožanke se bodo pomerile z madžarskim moštvom Vasas Obuda iz Budimpešte, Novogoričanke pa se bodo srečale s slovaškim Strabagom iz Bratislave. Formulo Formis v primeru zmage čaka romunski UVT Agroland iz Timisoare, GEN-I Volley finska LP Kangasala.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bodo kot edini slovenski predstavniki nastopali v elitni ligi prvakov, ki se bo s kvalifikacijami začela  9. oktobra. Slovenski prvaki so že uvrščeni neposredno v skupinski del tekmovanja, prvič pa se bodo na evropskem parketu predstavili 20. novembra.

Klemen Čebulj
Sportal Znana oba tujca kitajskih prvakov: Klemen Čebulj bo imel italijansko družbo
ZDA odbojka
Sportal Luka Slabe del zgodovinskega zlata za Američanke
Iza Mlakar
Sportal Slovenke do sedmega mesta, selektor z grenčico v ustih
Jan Kozamernik
Sportal Andrea Giani ne more brez Slovencev
Lana Ščuka 1
Sportal GEN-I Volley se ne šali: prihaja še Lana Ščuka
Ne spreglejte