Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 9. 2016,
18.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka

Nedelja, 18. 9. 2016, 18.01

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija : Grčija

Po nasprotniku, ki jih je ubil, zares vesel prve zmage in treh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Monika Potokar | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zabeležila prvo zmago. V Brnu je v skupini F s 3:1 (16, -21, 20, 8) premagala Grčijo in s tem pred drugim turnirjem v Mariboru zadržala realne možnosti za uvrstitev vsaj v dodatne kvalifikacije.

Slovenke so še tretjič v štirih mesecih ugnale reprezentanco Grčije. Po dveh zmagah v evropski ligi so bile boljše tudi v najpomembnejšem obračunu, zmaga pa jim daje realno upanje, da se lahko na evropsko prvenstvo uvrstijo vsaj prek dodatnih kvalifikacij. Imajo štiri točke, toliko jih je trenutno tudi v lasti Belorusije, medtem ko ima Grčija le eno. Češka je na prvem turnirju, vsaj na prvih dveh tekmah, pokazala, da je razred zase in da jo bo težko spodriniti s prvega mesta, ki neposredno vodi na evropsko prvenstvo. Pred tekmo z Belorusijo ima šest točk in zaenkrat ni izgubila niti niza.

Dvoboj med Slovenijo in Grčijo je bil na začetku izenačen, nato pa so Slovenke prevzele pobudo in v prvem nizu tekmice povsem nadigrale. Boljše so bile v vseh elementih, v napadu je bila zanesljiva Iza Mlakar, s servisi in z dvema blokoma se je izkazala Tina Grudina, zelo dobro je v drugem delu niza, ko je na mestu podajalke zamenjala Saro Najdič, servirala tudi Mojca Božič.

Bruno Najdič, selektor Slovenije, po tekmi: "Po porazu proti Češki sem se  tekme proti Grčiji kar nekoliko bal. Včeraj smo se namreč iztrošili, ne toliko telesno, kot psihično. Imeli smo velika pričakovanja, imeli smo željo in voljo, a smo naleteli na v tem trenutku zelo razpoloženega, kakovostnega nasprotnika, ki nas je dejansko ubil. Ta poraz deklet je v njihovih glavah pustil vprašaj, kaj sploh zmorejo, zato sem zares vesel te zmage in treh točk. Niti ni pomembno, kako smo igrali, je pa dejstvo, da smo od sredine tretjega niza igrali tako, kot od te ekipe pričakujem. Vesel sem tudi, da so se punce v taki situaciji zbrale, stopile skupaj, zaigrale kot je treba in jim tudi čestitam za te pomembne štiri točke, ki nas ohranjajo v igri za drugo mesto."

V drugem nizu pa so Slovenke nekoliko popustile, predvsem pri sprejemu in v obrambi, kar so Grkinje izkoristile in izenačile na 1:1. Da je Slovenija boljša ekipa, je pokazal tretji niz, v katerem sta Saša Planinšec in Grudina spet utrdili blok, pri tem sta jima pomagale tudi soigralke. Slovenke so bile ves čas v prednosti, do vodstva z 2:1 so prišle brez večjih težav.

V četrtem nizu pa so varovanke Bruna Najdiča že na začetku visoko povedle z 9:0, tekmicam pa do konca dopustile le osem točk.

Grčija : Slovenija 1:3 (1-6, 21, -20, -8)

Mestna hala Vodova Brno, gledalcev 50, sodnika: Herbik (Poljska), Bernström (Norveška).

Grčija: Artakianou, Papafotiu 5, Kiosi 11, Lamprousi 9, Oikonomidou, Merteki 3, Iakovidou, Dioti 1, Chantava 9, Emmanouilidou 5, Totsidou 9, Papaddopolou.

Slovenija: Božič, Blagne, Medved, Igličar 2, Zdovc, Mlakar 21, Najdič 1, Ščuka, Cvetanović 12, Potokar 16, Planinšec 9, Založnik, Sobočan, Grudina 10.

Ne spreglejte