Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 4. 2017,
16.41

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Alessandro Chiappini

Sobota, 1. 4. 2017, 16.41

7 let

Slovenske odbojkarice bo vodil Alessandro Chiappini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
slovenska odbojkarska reprezentanca, odbojka, Slovenija, Grčija, odbojkarice | Foto CEV

Foto: CEV

Slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco bo vodil Italijan Alessandro Chiappini. Oseminštiridesetletni strokovnjak, ki je v svoji dolgoletni trenerski karieri deloval predvsem v Italiji in na Poljskem, bo na klopi naše izbrane vrste zamenjal Bruna Najdiča.

Chiappini je kot trener začel delovati leta 1995, ko je opravljal naloge pomočnika selektorja v mladih reprezentancah Italije, v vlogi pomočnika je bil tudi pri prvoligaših Calabrii, Bergamu in Perugii, s katerimi je osvajal lovorike. Na samostojno trenersko pot se je podal leta 2003, v italijanskem tretjeligašu Marscianu. Dve leti kasneje je sedel na klop prvoligaša Novare, leta 2010 pa se je preselil k poljskemu moštvu Atom Trefl Sopot.

Vesel se, da sem dobil priložnost v Sloveniji

Pred tem je tri leta vodil turško žensko člansko reprezentanco, s katero je osvojil 5. mesto na evropskem prvenstvu in 6. mesto na svetovnem prvenstvu. Izbrana vrsta Slovenije bo zanj drugi izziv v vlogi selektorja: ''Menim, da sem se v tej vlogi dobro znašel in prav zato, ker imam pozitivne izkušnje z vodenjem Turčije, sem se odločil, da si tudi v prihodnje želim voditi katero od reprezentanc. Vesel se, da sem dobil priložnost v Sloveniji, saj gre za mlado in perspektivno reprezentanco, z igralkami, ki se vse bolj uveljavljajo v tujini,'' je uvodoma dejal Chiappini. 

Alessandro Chiappini ima vrhunske reference

Chiappini je z Odbojkarsko zvezo Slovenije podpisal triletno pogodbo, do evropskega prvenstva leta 2019, predsednik OZS Metod Ropret pa je po podpisu dejal: "Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo zadovoljni, da nam je v relativno kratkem času k nam uspelo pripeljati še enega tako uveljavljenega odbojkarskega strokovnjaka. Alessandro Chiappini ima vrhunske reference in prepričani smo, da smo našli selektorja, ki bo dekletom pomagal narediti kakovostni preskok in da bodo pod njegovim vodstvom pokazala, česa so sposobna. Reprezentanco čaka pomembno obdobje, tudi zato, ker bomo septembra v Ljubljani gostili svetovno prvenstvo do 23 let."

Žensko reprezentanco v tej sezoni čaka nastop v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki jih bo od 31. maja do 4. junija gostila Portugalska, medtem ko se na evropsko prvenstvo Slovenke niso uvrstile.

 

Ne spreglejte