Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 4. 2021,
17.50

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Alessandro Chiappini slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 19. 4. 2021, 17.50

3 leta

Odbojkarice začele priprave na kvalifikacije

Slovenke že v akciji, Lana Ščuka odpovedala nastop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Slovenija odbojka ženske | Alessandro Chiappini ima za zdaj na voljo 12 deklet. | Foto OZS

Alessandro Chiappini ima za zdaj na voljo 12 deklet.

Foto: OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Kranjski Gori, kjer bo opravila prve treninge v sklopu priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektor Alessandro Chiappini ima za zdaj na voljo 12 deklet, kot zadnja se bo izbrani vrsti 23. aprila pridružila kapetanka Eva Mori.

Monika Potokar
Sportal Monika Potokar izbrana za najboljšo: Vseskozi sem verjela

Pred slovenskimi odbojkaricami, ki so zadnjo tekmo igrale v osmini finala evropskega prvenstva 2019 na Poljskem, je pestra reprezentančna sezona, ki jo bodo začele s kvalifikacijami za letošnji EuroVolley. Prvi turnir bodo dekleta imela med 6. in 8. majem v Latviji v Daugavpilsu, kjer se bodo srečala z Bosno in Hercegovino, Latvijo in Češko, drugi turnir skupine F, na katerem se bodo ekipe med seboj pomerile še drugič, pa bo med 14. in 16. majem gostila Zenica.

Sledilo bo tekmovanje v srebrni evropski ligi, v okviru katere bodo Slovenke v Luksemburgu in Mariboru igrale z Avstrijo, Luksemburgom ter Bosno in Hercegovino. Zaključni turnir najboljše četverice, na katerega so naše odbojkarice že uvrščene, bo 11. in 12. junija v Mariboru.

Slovenija odbojka ženske | Foto: OZS Foto: OZS

Lana Ščuka se je odpovedala nastopu

Pozivu slovenskega selektorja Alessandra Chiappinija so se odzvale vse igralke, z izjemo Lane Ščuka, ta se je zaradi študijskih obveznosti nastopom v reprezentančnem dresu odpovedala, Iza Mlakar in Maja Pahor pa sta končali kariero. Na prvem treningu v Kranjski Gori bo imel italijanski strateg sprva na voljo 11 igralk, Mirta Velikonja Grbac, Eva Zatković in Brina Bračko se bodo izbrani vrsti priključile jutri, Monika Potokar pa v sredo.

odbojka | Foto: Sara Najdič v izbrano vrsto prihaja 22. aprila, kot zadnja pa bo dan pozneje na priprave prispela še Eva Mori, ki končuje sezono v Franciji. Chiappini bo v Kranjski Gori opravil tudi pogovore z Ano Marijo Vovk, Mojco Pene in Elo Pintar, ki še okrevajo po poškodbah.

Chiappini: Večina igralk je zelo dobro pripravljenih

"Začenjamo z novim upanjem, z novimi cilji, imamo tudi nove igralke. Nimamo veliko časa za delo, zato moramo stvari prilagoditi zelo hitro. Prav tako nimamo prav lahke kvalifikacijske skupine. Poznamo potencial Češke, Latvija je za nas neznanka, Bosna in Hercegovina pa ima v svojih vrstah nekatere res dobre posameznice. Moramo biti previdni in se zares dobro pripraviti, saj bodo tekme težke. Odločili smo se, da odigramo čim več tekem, da še izboljšamo komunikacijo na igrišču in odigramo prave, težke tekme. Zame bodo tekme dobra priložnost, da vidim, kako dekleta delujejo na igrišču. Na prvo tekmo moramo priti dobro pripravljeni. V teh petih dneh, ki so pred nami, se bomo posvetili predvsem taktiki. Večina igralk je zelo dobro pripravljenih, zato lahko začnemo z dobrega izhodišča," je ob prihodu v Kranjsko Goro povedal selektor Chiappini.

Reprezentanca bo na Gorenjskem ostala do konca tedna in nato 26. in 27. aprila igrala pripravljalni tekmi z Avstrijo, sledila bosta še obračuna z Madžarsko. Zadnje treninge bodo Slovenke opravile v Mariboru in nato 4. maja odpotovale v Latvijo.

Reprezentanca Slovenije:

Podajalke: Eva Mori (Vandoeuvre Nancy Volley-Ball/Fra), Sara Najdič (Fatum Nyiregyhaza/Mad), Eva Pogačar (Calcit Volley)

Korektorici: Darja Eržen (Potsdam/Nem), Nika Markovič (SIP Šempeter)

Sprejemalke: Monika Potokar (PAOK/Grč), Naja Boisa (Calcit Volley), Eva Zatković (Calcit Volley), Žana Zdovc Sporer (DPD Legionovia/Pol)

Srednje blokerke: Saša Planinšec (brez kluba), Tina Grudina (Swietelesky BRSE/Mad), Mirta Velikonja Grbac (Nova KBM Branik), Brina Bračko (Nova KBM Branik), Sara Đukić (Gen-I Volley)

Proste igralke: Leja Janežič (Calcit Volley), Anja Mazej (SIP Šempeter), Lorena Lorber Fijok (Nova KBM Branik)

 
Lana Ščuka
Sportal Lana Ščuka zmagovalka pokala Challenge!
Sara Najdič
Sportal Sara Najdič do dvojne krone
Ne spreglejte