Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
15.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Eva Mori Alessandro Chiappini

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 15.50

6 let, 6 mesecev

Slovenke v Rotterdam odpotovale po vozovnico na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Slovenija odbojkarice | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je odpotovala na Nizozemsko, kjer se v torek začne zadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Japonska. Na svetovno prvenstvo vodita le prvi dve mesti.

Slovenske odbojkarice so letošnjo reprezentančno sezono začele zelo dobro in se na turnirju 2. kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo prebile do drugega mesta ter si s tem zagotovile uvrstitev v zadnji, tretji krog.

Na Portugalskem so varovanke italijanskega stratega Alessandra Chiappinija, ki je izbrano vrsto prevzel v letošnjem letu, izgubile le prvo srečanje proti Nemčiji, sicer četrti reprezentanci z evropske lestvice. V nadaljevanju so navdušile z dobrimi predstavami in premagale Francijo, Portugalsko, Estonijo in Finsko.

Slovenski selektor: Nimamo razloga, da bi nas bilo strah

Alessandro Chiappini verjame, da je Slovenija dobro pripravljena. | Foto: CEV Alessandro Chiappini verjame, da je Slovenija dobro pripravljena. Foto: CEV V Rotterdamu Slovenke čaka še težje delo, za začetek kvalifikacij pa se bodo pomerile z Bolgarkami, ki veljajo za ene izmed favoritinj. Z vlogo tekmic se selektor sicer ne obremenjuje, si pa želi, da bi Slovenija turnir začela z zmago: ''Na Nizozemsko odhajamo z optimizmom, saj vem, da se bomo lahko z vsemi ekipami precej enakovredno kosali. Zavedamo se, da so reprezentance, s katerimi bomo igrali, zelo močne, zato bodo te tekme za nas dragocene za napredovanje in tudi za pridobivanje izkušenj. Želimo se osredotočiti na vsako tekmo posebej in turnir začeti z zmago. Nimamo razloga, da bi nas bilo strah ali da bi imeli tremo, saj mislim, da smo dobro pripravljeni. Naredili smo vse, kar smo lahko, da bomo na najvišji ravni odigrali ta turnir.''

Samo Grkinje za Slovenkami

Bolgarke pa niso edine favoritinje kvalifikacijskega turnirja, saj se bodo Slovenke v Rotterdamu pomerile še z Belgijkami, Grkinjami, Nizozemkami in Čehinjami. Vse reprezentance, z izjemo Grčije, so na evropski lestvici uvrščene pred Slovenijo, ki je na 23. mestu. Belgijke so šeste, Nizozemke sedme, Čehinje desete, Bolgarke dvanajste, medtem ko so Grkinje le mesto za Slovenkami.

Eva Mori bo razigravala slovenski napad. | Foto: Sportida Eva Mori bo razigravala slovenski napad. Foto: Sportida Morijeva: Slovenija ima možnosti

Vseeno kapetanka Slovenije Eva Mori meni, da ima možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo tudi Slovenija: ''Možnosti za uvrstitev zagotovo imamo, v Rotterdam odhajamo po prvo ali drugo mesto, s tem, da se zavedamo, da imamo težko konkurenco. Ampak upam, da bomo dale vse od sebe in da bomo izkoristile vsako tekmo, tudi kot dobro pripravo za septembrsko svetovno prvenstvo do 23 let, ki ga bomo gostili v Sloveniji.''

Se lahko po odbojkarjih na svetovno prvenstvo uvrstijo še slovenske odbojkarice?

  • Da.
    68,18 %
    60 glasov
  • Ne.
    31,82 %
    28 glasov
Oddanih 88 glasov

Za Slovenijo bodo na Nizozemskem igrale: Eva Mori, Špela Marušič, Tina Grudina, Saša Planinšec, Ela Pintar, Sara Đukić, Katja Mihalinec, Anita Sobočan, Lana Ščuka, Darja Eržen, Iza Mlakar, Maja Pahor, Veronika Mikl. Selektor: Alessandro Chiappini, pomočnik: Gregor Rozman.

Ne spreglejte