Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
3. 3. 2017,
21.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 3. 3. 2017, 21.43

6 let, 6 mesecev

Slobodan Kovač

"Voditi Slovenijo je velika čast"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Slobodan Kovač | Foto Sportida

Foto: Sportida

Novi selektor slovenskih odbojakarjev Slobodan Kovač je ob ustoličenju tudi sam spregovoril nekaj besed in si med drugim zastavil zelo visoke cilje.

''Delo selektorja slovenske odbojkarske reprezentance sem sprejel, ker je to velika in prestižna reprezentanca. Je tudi evropska podprvakinja in mislim, da je za vsakega trenerja čast voditi tako reprezentanco,'' je z izbranimi besedami svojo odločitev razložil 49-letni srbski odbojkarski strokovnjak, ki trenutno deluje v Turčiji kot trener Halkbanka.

Še prostor za napredek

''Slovensko reprezentanco poznam. V klubu sem tudi trener Dejana Vinčića, z nekaj drugimi pa sem imel opravka, ko sem bil trener v italijanskem prvenstvu. Na evropskem prvenstvu v Bolgariji se je lepo videlo, za kako močno ekipo gre, a sam vidim še prostor za napredek,'' je nadaljeval nosilec zlatega olimpijskega odličja iz Sydneyja 2000, za konec pa prešel še k ciljem, ki jih nikakor ne bo lahko izpolniti.

Cilji visoki

"Poskušali bomo ponoviti rezultate iz preteklosti ali jih celo izboljšati." | Foto: Sportida "Poskušali bomo ponoviti rezultate iz preteklosti ali jih celo izboljšati." Foto: Sportida ''Treba je reči, da so moji cilji enaki ciljem Odbojkarske zveze Slovenije. Poskušali bomo ponoviti rezultate iz preteklosti ali jih celo izboljšati. Seveda ne bom obljubljal medalje, obljubljam le trdo in dobro delo.

Prvi cilj je seveda, da se pred domačimi gledalci neposredno uvrstimo na svetovno prvenstvo (to bi bilo za Slovenijo prvič v zgodovini, op. p.), drugi je svetovna liga, kjer želimo priti v elitni kakovostni razred. Menim, da ima Slovenija prostor med najboljšimi, tretja naloga pa bo evropsko prvenstvo, kjer ima Slovenija težko skupino, a kot sem že rekel, je Slovenija zelo kakovostna, celo tako, da lahko enakovredno igramo, ali je celo boljša od Rusije in Bolgarije.''

''Prvi občutki so vsekakor zelo pozitivni. Moje ambicije so enake pričakovanju javnosti in igralcev in komaj čakam, da začnemo delati,'' je še sklenil novi selektor Slovenije.

Ste zadovoljni z izbiro?

  • Da, Slobodan Kovač je odličen trener. Slovenija lahko naredi še korak naprej.
    81,02 %
    175 glasov
  • Nisem prepričan/a, da je Kovač prava izbira.
    10,65 %
    23 glasov
  • Ne, zdaj lahko na rezultate, ki so jih odbojkarji dosegali, hitro pozabimo.
    8,33 %
    18 glasov
Oddanih 216 glasov

Kdo je Slobodan Kovač?

Bil je dvakrat izbran za najboljšega trenerja v italijanskem prvenstvu. | Foto: FIVB Bil je dvakrat izbran za najboljšega trenerja v italijanskem prvenstvu. Foto: FIVB

Devetinštiridesetletni Kovač ima za seboj bogato športno pot, na kateri je z reprezentanco Jugoslavije osvojil zlato odličje na olimpijskih igrah v Sydneyju in bronasto odličje na olimpijskih igrah v Atlanti.

Pohvali se lahko še s kolajnami s svetovnega prvenstva, evropskih prvenstev, svetovnega pokala in svetovne lige.

Trenersko pot je srbski strateg začel pri Radničkem iz Kragujevca, nato pa leta 2010 odšel k italijanskemu prvoligašu Perugii, ki ga je vodil štiri leta. V tem času je bil dvakrat izbran za najboljšega trenerja italijanskega prvenstva.

V selektorski vlogi se je prvič preizkusil na klopi Irana in ga popeljal do naslova azijskega prvaka, do šestega mesta na svetovnem prvenstvu 2014 na Poljskem in do četrtega mesta v svetovni ligi. V sezoni 2015/2016 je znova prevzel Perugio, zdaj pa vodi turški Halkbank iz Ankare.

 

Ne spreglejte