Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 4. 2017,
12.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca Samo Miklavc

Sreda, 26. 4. 2017, 12.25

6 let, 7 mesecev

Slobodan Kovač razkril karte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slobodan Kovač | Foto Sportida

Foto: Sportida

Selektor slovenske odbojkarske članske reprezentance Slobodan Kovač je objavil spisek imen, na katere bo računal v tem reprezentančnem ciklusu. Presenečenj ni, na širšem seznamu je 21 odbojkarjev, od tega kar 11 iz prve slovenske lige.

Slovenska reprezentanca bo priprave za kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu začela 2. maja v Kranjski Gori, a na njih še ne bodo prisotni vsi igralci. V tem času se namreč italijansko prvenstvo, v katerem igrata Tine Urnaut in Klemen Čebulj, še ne bo končalo.

Po vsej verjetnosti ne bo konec niti turškega prvenstva, v katerem nastopajo Alen Pajenk, Alen Šket in Dejan Vinčić, v Halkbanku iz Ankare pa vlogo trenerja opravlja tudi slovenski selektor. Pajenk in Šket bosta zagotovo že končala klubsko sezono, medtem ko se v boju za glavno krono v Turčiji obeta hud boj. Če se finalna serija v Turčiji ne bokončala s 3:0 v zmagah v prid Halkbanka ali Arkasa, bosta Vinčić in selektor na priprave reprezentance prišla z nekajdnevno zamudo.

Kovač: Samo mi je bil v veliko pomoč

Prvi pomočnik Kovača je Samo Miklavc, ki je Srbu pomagal tudi pri sestavi ekipe. | Foto: Vid Ponikvar Prvi pomočnik Kovača je Samo Miklavc, ki je Srbu pomagal tudi pri sestavi ekipe. Foto: Vid Ponikvar

Če se bo to zgodilo, bo na začetku priprav slovenski četi poveljeval Kovačev pomočnik Samo Miklavc, ki je selektorju tudi pomagal pri sestavi spiska.

"Seznam reprezentance, na katerem je 21 igralcev, sem sestavil skupaj s sodelavcem in pomočnikom Samom Miklavcem, ki veliko bolje od mene pozna kakovost večine slovenskih igralcev. Sam zelo dobro poznam slovenske odbojkarje, ki so bolj uveljavljeni in sem jih seveda uvrstil na seznam , medtem ko sem si tiste, ki igrajo v slovenskem prvenstvu, ogledal na posnetkih. Vsekakor mi je bil Samo v veliko pomoč, tako da sva skupaj izbrala teh 21 imen, na katera računam v tem ciklusu," je po objavi spiska dejal selektor Slobodan Kovač.

S kom na pripravah?

V okviru priprav bodo slovenski odbojkarji odigrali štiri tekme. Za uvod se bodo v nedeljo, 14. maja, v Hočah pomerili z reprezentanco Irana, eno najboljših ekip na svetu, s katero bodo za zaprtimi vrati igrali tudi dan kasneje v Ljubljani. V soboto, 20. maja, v Šoštanj prihaja še ena velesila, Srbija. Slovenski in srbski odbojkarji se bodo srečali tudi v nedeljo, 21. maja, v Ljubljani, prav tako za zaprtimi vrati. 

Slovenska odbojkarska reprezentanca se želi prvič uvrstiti na svetovno prvenstvo. Možnosti so zelo lepe, igrajo doma, njen najnevarnejši tekmec pa bo Belgija, ki jo je Slovenija več kot sposobna premagati. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Slovenska odbojkarska reprezentanca se želi prvič uvrstiti na svetovno prvenstvo. Možnosti so zelo lepe, igrajo doma, njen najnevarnejši tekmec pa bo Belgija, ki jo je Slovenija več kot sposobna premagati. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Kvalifikacije začenjajo proti Gruziji

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo, na katerem slovenska reprezentanca ni nastopila še nikoli do zdaj, se bodo v Stožicah začele v sredo, 24. maja, s tekmo proti Gruziji. Nasprotniki Slovenije bodo še Latvija, Portugalska, Izrael in Belgija.

Se bo slovenska odbojkarska reprezentanca prvič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo?

  • Da.
    93,07 %
    94 glasov
  • Ne.
    6,93 %
    7 glasov
Oddanih 101 glasov

Seznam reprezentance Slovenije:

Podajalci: Dejan Vinčić (Halkbank, Tur), Gregor Ropret (Afyon, Tur), Aleš Kök (Astec Triglav), Matija Jereb (Salonit Anhovo)

Sprejemalci: Tine Urnaut (Trentino, Ita), Klemen Čebulj (Lube Civitanova, Ita), Alen Šket (Fenerbahče, Tur), Jan Klobučar (United Volleys, Nem), Matej Kök (Astec Triglav), Žiga Štern (ACH Volley)

Blokerji: Alen Pajenk (Fenerbahče, Tur), Danijel Koncilja (Lausanne, Švi), Jan Kozamernik (ACH Volley), Sašo Štalekar (Calcit Volleyball), Matic Videčnik (Calcit Volleyball), Diko Purić (ACH Volley)

Korektorja: Mitja Gasparini (Korean Air Jumbos, JKr), Tonček Štern (Verona, Ita)

Liberi: Jani Kovačič (ACH Volley), Urban Toman (Astec Triglav), Klemen Hribar (Calcit Volleyball)

Ne spreglejte