Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2017,
9.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Petar Đirlić Zoran Kedačič ACH Volley

Torek, 15. 8. 2017, 9.45

6 let, 6 mesecev

Prenovljeni oranžni zmaji imajo visoke cilje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
ACH Volley | Foto Matic Eržen

Foto: Matic Eržen

Najboljši slovenski odbojkarski moški kolektiv ACH Volley je prejšnji teden zavihal rokave in praktično že s sestavljeno ekipo začel loviti formo, ki jo bo skozi sezono potreboval pri izpolnjevanju visokih ciljev.

Oranžni zmaji bodo naslov državnega prvaka, ki so ga konec prejšnje sezone osvojili že 13. sezono zapored, skušali stopiti stopničko višje v pokalnem tekmovanju, v mednarodnih vodah pa bodo želeli slovenske barve zastopati enako uspešno kot lani v pokalu MEVZA, ko so osvojili naslov in se iz kvalifikacij uvrstiti v ligo prvakov.

Nova naporna sezona

"Do prvih pripravljalnih tekem septembra bodo fantje trenirali dvakrat dnevno, saj k treningom z žogo dodajamo treninge na fitnesu in atletski stezi. Letos je na sporedu 60 tekem in zato moramo biti odlično fizično pripravljeni," je dejal trener Zoran Kedačič.

"Moram priznati, da sem že komaj čakal, da se sezona začne. Prvi teden priprav je za nami in sem zelo zadovoljen tako z igralci, ki na treningih dajejo svoj maksimum, kot s trenerskim štabom in ljudmi v klubu, ki nam omogočajo, da zadeve potekajo nemoteno," je Kedačič dodal o začetku svoje tretje sezone pri ACH Volleyju.

Hrvat Petar Đirlić je eden od dveh tujcev pri slovenskih državnih prvakih. | Foto: Matic Eržen Hrvat Petar Đirlić je eden od dveh tujcev pri slovenskih državnih prvakih. Foto: Matic Eržen

Veliko novih obrazov, a le dva tujca

V primerjavi s prejšnjim letom je prenovljene kar pol ekipe. Novinci Jan Brulec, Matej Mihajlović, Uroš Pavlović, Matic Videčnik in Hrvat Petar Đirlić so že opravili prve treninge v dvorani Tivoli, medtem ko se jim bo Ukrajinec Dimitrij Babkov pridružil prihodnji teden. Pri oranžnih zmajih manjkata še slovenski reprezentant Jani Kovačič, ki se z izbrano vrsto pripravlja na bližajoče se evropsko prvenstvo, in Jan Pokeršnik, za katerega se v sredo v Latviji začne evropsko prvenstvo v odbojki na mivki.

Letos se bo zares začelo hitreje kot ponavadi, saj je že konec septembra na vrsti pokal MEVZA, nato pa sledita državno prvenstvo in v drugi polovici oktobra kvalifikacije za ligo prvakov. V drugem krogu jim je žreb namenil Mladost iz Brčkega.

ACH Volley bo imel pri lovljenju lige prvakov izjemno težko nalogo. | Foto: Matic Eržen ACH Volley bo imel pri lovljenju lige prvakov izjemno težko nalogo. Foto: Matic Eržen

Uvrstitev v glavni del lige prvakov je seveda velik izziv, saj jih v primeru zmage nad ekipo iz Bosne v tretjem krogu čaka Lokomotiva iz Novosibirska. Ruska ovira je visoka, a slovenski državni prvak že zdaj napoveduje oster odpor, ki bi lahko vodil tudi v velikansko presenečenje.

"Verjamem, da lahko osvojimo državno prvenstvo, državni pokal, se uvrstimo v finale lige MEVZA in da v kvalifikacijah za ligo prvakov najprej premagamo Mladost, nato pa presenetimo še Lokomotivo," je ruskemu velikanu boj napovedal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Ekipa ACH Volley 2017/18:

Podajalca: Jan Brulec, Rok Satler;
Sprejemalci: Dmitrij Babkov (Ukr), Jan Pokeršnik, Andrej Flajs, Matija Pleško;
Korektorja: Matej Mihajlović, Petar Đirlić (Hrv);
Blokerji: Uroš Pavlović, Diko Purić, Matic Videčnik;
Libero: Jani Kovačič


Strokovno vodstvo:


Trener: Zoran Kedačič
Pomočnik trenerja: Jurij Žavbi
Statistik: Mitja Torkar
Kondicijski trener: Samo Korošec
Fizioterapevta: Jure Ivartnik, Špela Kralj
Zdravnica: Eva Topole

Ne spreglejte