Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 6. 2017,
18.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03

Natisni članek

Metod Ropret OZS FIVB

Sobota, 17. 6. 2017, 18.10

6 let, 6 mesecev

Predsednik OZS Metod Ropret: Če bo potrebno, bomo šli tudi na Cas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03
Metod Ropret | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret se je odzval na govorice, da bo Slovenija kljub morebitnemu slavju v Avstraliji ostala brez nastopa v najkakovostnejšem razredu svetovne lige.  

Po poročanju srbskih in italijanskih medijev so se veljaki Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) dogovorili, da bo liga v prihodnji sezoni dobila nov format, po katerem bi igralo 16 reprezentanc. Ne glede na rezultate letošnjega tekmovanja naj bi imele za prihodnjih sedem let nastop zagotovljene reprezentance ZDA, Brazilije, Argentine, Italije, Poljske, Srbije, Francije, Nemčije, Rusije, Irana, Kitajske in Japonske, za prihodnje leto pa Kanade, Avstralije, Bolgarije in Južne Koreje.

Med njimi naj ne glede na razplet zaključnega turnirja v Avstraliji ne bi bilo Slovenije. Odpadla bi tudi Belgija, ki že igra med elito.

Ali govorice držijo?

  • Da.
    15,03 %
    72 glasov
  • Ne.
    10,44 %
    50 glasov
  • Ne vem, močno upam, da ne.
    74,53 %
    357 glasov
Oddanih 479 glasov

"Ne bomo popuščali"

"To so za zdaj špekulacije, novica kroži, uradnih informacij ni. Pred petimi dnevi sem govoril s predsednikom evropske zveze, ki je hkrati tudi podpredsednik svetovne. Zatrdil mi je, da pogovori potekajo, a da konkretnih dogovorov še ni. V torek odhajam na sestanek v Luksemburg, kjer bo sicer glavna tema evropsko prvenstvo leta 2019, toda zagotovo bomo odprli tudi to vprašanje in izvedeli, kaj je res in kaj ne. S Slovaki in Nizozemci bomo trdno zavzeli svoje stališče, ne bomo popuščali. To bi bila velika krivica, a ne katastrofa, saj je ta liga bolj ali manj komercialno tekmovanje, obstajajo pomembnejša prvenstva.

A zdaj imamo res lepo priložnost, da si s prvim mestom zagotovimo tekme z najkakovostnejšimi reprezentancami. Res je, da moramo najprej osvojiti prvo mesto in se nato pritoževati, toda jaz trdno verjamem, da ga v Avstraliji bomo," je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Slovenija se je uvrstila na zaključni turnir v Avstraliji. V primeru zmage bi se uvrstili med elito, a kot kaže, iz tega ne bo nič. | Foto: FIVB Slovenija se je uvrstila na zaključni turnir v Avstraliji. V primeru zmage bi se uvrstili med elito, a kot kaže, iz tega ne bo nič. Foto: FIVB

Več časa za boj

Predsednika so govorice spomnile na položaj pred dobrima dvema letoma, ko so kot zmagovalci evropske lige skoraj ostali brez svetovne, ki so si jo priborili na igrišču. "Očitno nas spet poskušajo preigrati na podoben način kot takrat. Takrat smo skoraj 'nasankali', a si pravico vendarle izborili, verjamem, da bo tako tudi tokrat.

Moram zatrditi, da redno izpolnjujemo pogoje, ki nam jih je pred ligo zadala mednarodna zveza, zato ni nobenega razloga, da bi nas kar izključili. V nasprotju s položajem pred dvema letoma imamo zdaj nekaj več časa za boj, zagotovo bomo izkoristili vse možnosti, ki se nam bodo ponudile. Če bo potrebno, bomo šli tudi na Mednarodno športno razsodišče (Cas)," napoveduje Ropret in dodaja, da zdaj bolj razume nekatere stvari, ki so se dogajale v zadnjem času.

Predsednik OZS se je obregnil tudi ob Nemce. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik OZS se je obregnil tudi ob Nemce. Foto: Vid Ponikvar

So Nemci vedeli za to?

"Zdaj bolj razumem to, kar so nam naredili Nemci. Prepričan sem, da so dobro vedeli za to in to povedali tudi našemu nekdanjemu selektorju Andrei Gianiju," je prepričan prvi človek slovenske odbojke.

Ne spreglejte