Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 6. 2023,
23.43

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka liga narodov

Četrtek, 22. 6. 2023, 23.43

10 mesecev, 1 teden

poročilo s tekme slovenija : kuba

Po izgubljenem nizu silovit odgovor Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
slovenska odbojkarska reprezentanca : Iran, liga narodov, Tine Urnaut | Slovenci so s 3:1 premagali Kubance in so drugi na lestvici. | Foto Volleyballworld

Slovenci so s 3:1 premagali Kubance in so drugi na lestvici.

Foto: Volleyballworld

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tudi tretjo tekmo na drugem turnirju lige narodov v Orleansu. S 3:1 (-22, 15, 16, 19) so Slovenci v Franciji premagali Kubo. V soboto bo Slovenija igrala še z Brazilijo.

 
Odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenci opravili še s Kubanci in naredili še korak proti zaključnemu turnirju

Slovenija : Kuba 3:1 (-22, 15, 16, 19)

Športna dvorana, sodnika: Akinci (Turčija), Mezoffy (Madžarska).
Slovenija: Pajenk 6, Planinšič, Kozamernik 8, Kök, Toman, Štalekar, Koncilja, Kovačič, Štern 13, Ropret 2, Urnaut 20, Čebulj 15, Možič 1, Mujanovič 1.
Kuba: Masso 6, Mergarejo 1, Concepcion 7, Thondike 1, Garcia, Gutierrez M., Taboada 1, Herrera 13, Goide, Lopez 9, Pedroso, Gutierrez J., Yant 13, Gorguet.

Slovenija je na turnirju v Orleansu že premagala Argentino in Kanado in se z novim uspehom, šesto zmago na skupaj sedmih tekmah, že močno približala nastopu na zaključnem turnirju, ki bo sredi julija v Gdansku na Poljskem. Tam bo nastopila najboljša osmerica iz rednega dela. Še pred tem Slovenijo v začetku julija čaka gostovanje na tretjem turnirju lige narodov na Filipinih.

Slovenija in Kuba sta se nazadnje srečali v velikem finalu tekmovanja FIVB Challenger v Ljubljani, v katerem si je Slovenija zagotovila prav nastopanje v elitni ligi narodov.

Odbojka, trening slovenske reprezentance z novim selektorjem Gheorghe Cretu
Sportal Gheorghe Cretu: Izbral sem pot, za katero sem menil, da me bo osrečila. Ni mi žal.

Alen Pajenk | Foto: Volleyballworld Alen Pajenk Foto: Volleyballworld

Uvod ni bil najboljši

Uvod je tokrat obetal drugačen razplet. Sredi prvega niza sta Alen Pajenk z dobrim servisom in Klemen Čebulj, ki se je razigral, Sloveniji priborila vodstvo s 13:11. A Kubanci so z delnim izidom 3:0 spet prevzeli pobudo. Ko je Slovenija po bloku Ropreta za 17:16 spet povedla, je kubanski selektor Nicolas Vives z minuto odmora našel pravo taktiko za štiri zaporedne točke. Slovenije je še izenačila na 20:20, končnica niza pa je bila kubanska.

V drugem nizu je Roka Možiča, ki še ni povsem zacelil poškodbe s tekme proti Kanadi, zamenjal Žiga Štern. Slovenija pa je znala kaznovati napake tekmecev in blok Jana Kozamernika je pomenil vodstvo z 8:4. Pomagala ni niti minuta odmora in Slovenije je ušla na 16:10 in 19:12, po uspešnih blokih Alena Pajenka v končnici in napaki Kubancev pa je bil izid poravnan.

Trening moške odbojkarske reprezentance Tine Urnaut | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Tine Urnaut je ob mreži razigral soigralce

Razigrani kapetan Tine Urnaut je v tretjem nizu z domiselno igro ob mreži razigral soigralce in Slovenija je hitro pobegnila na 6:2 in 9:5. Po menjavi organizatorja igre so se Kubanci približali na -2, a reagirala je tudi slovenska klop in razlika je najprej narasla na +5, kasneje pa na 19:12 in končnica je bila le še formalnost.

Četrti niz je bil izenačen do 15. točke. Slovenija je nato ušla na 19:15, po bloku Šterna za 22:17 pa je bil zmagovalec dvoboja znan. Usodo tekmecev za novo pomembno zmago pa je zapečatil Klemen Čebulj.

slovenska odbojkarska reprezentanca Iran Klemen Čebulj
Sportal Čebulj ostaja pri Rzeszowu
Ne spreglejte